Usatîi și Dodon – promotorii separatismului.

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Într-o democrație de tranziție STATALIȘTII reprezintă cel mai mare factor de destabilizare a unui stat de drept. Continuitatea democratizării statului care tinde spre valorile europene devine tot mai șubredă ori acest lucru ne demonstrează că interesul unor partiduțe nu este prosperitatea țării, democratizarea la rangul țărilor europene din VEST, ci doar manipularea opiniei publice și desigur preluarea puterii în stat.

Republica Moldova se află la un pas foarte important, iar de alegerile locale din 14 IUNIE curent, depinde foarte mult cum se vor diviza forțele politice.

În secolul XXI a fi statalist, înseamnă defapt, a fi o minciună ”ce are picioare” și răspândește informația cu o viteză imprevizibilă. Este adevărat că alegătorii stochează minciuna mai rapid și o răspândesc cu o viteză nemăsurabilă, mai rapid decât o face mesagerul, iar forțele politice de stânga de mult au conceput acest lucru ca pe unul de a strânge electorat și de al astupa cu un val de minciună din care să nu mai poată ieși.

Republica Moldova are 3 mari partide cu electorat preponderent învelit de acest val de minciuni, ”Partidul NOSTRU”- RENATO USATÎI, ”Partidul Socialiștilor din Republica Moldova” – IGOR DODON, ”Partidul Comuniștilor din Republica Moldova”- VLADIMIR VORONIN. Acestea sunt cele trei mari catastrofe moldovenești care doresc cu orice preț să se țină de treuca puterii.

Primul, Usatîi a apărut pe scena politică ca un mare salvator a unei națiuni care nici până la moment nu își poate identifica identitatea., al doilea, Dodon, plecând din PCRM, revine cu cu idei pro-ruse clare, al treilea, Voronin, arde de dorința de fi la putere și de a-și calificat cuvintele sale drept de ”valoare” și ”cu greutate”.

Toți acești ”politicieni” se dau cei mai mari apărători ai statalității Republicii Moldova, pe când de fapt vreu să vândă țara cu prima ocazie. Cu o forță de stânga aliată la putere Moldova va suferi cel mai mare EȘEC din istoria sa mică de la independență. Or, numai niște politicieni naivi mai pot insista acum pe ideea integrării euro-asiatice, cînd în ea nu mai cred nici acei care urmau să fie locomotivele respectivului proces. Nu este noutate că forțele de stânga sunt într-o relație foarte strânsă și conlucrează într-o alianță. Atât Igor Dodon, cât şi Renato Usatii militează deschis pentru apropierea de Rusia plus fiind finanțați de Kremlin iar banii fiind așcunși de ochiul public. Este destul să faci o călătorie de la Nord la Sud ca să vezi cât afișaj electoral sălbatic s-a făcut. Dar mai important este cum fac ei acest lucru? Avem fanatici.

Ultimul timp se vorbește despre o oarecare extindere a unui scenariu de tip ucrainean, iar din acest punct de vedere se dorește să fie folosite Transnistria, Găgăuzia, chiar și Taraclia și poate alte teritorii cu vorbitori preponderent de limbă rusă. Ce fac acum partidele politice de stânga? Dacă nu s-a primit la nivel legislativ să se preia puterea, se încearcă de a se lucra de la nivelul de jos, și anume Primăriile și Consiliile locale, însă marea miză a lor este de a prelua în modo grosso puterea în Mun. Bălți și Mun. Chișinău. Având aceste lanțuri ale puterii de la nivel administrativ ei vor folosi toate resursele, în speță financiare (multe dintre finanțările acestoria fiind cam dubioase, nu se poate explica de unde apar sumele de bani) pentru a se menține ”corecți” și ”cinstiți” iar din spate ne vom trezi cu o Moldovă deja vândută, pierdută în timp și blocată de civilizație.

Stângiștii își aranjează pilonii, anume prin acești ”stâlpi” USATÎII ȘI DODONvor avea tendința de a se impune și de a-și menține electoratul prin IDEI POPULISTE, prin discursuri politicianiste, și nu în ultimul rând de a mai aduna electorat în aceeași groapă de minciună. Toate proiectele pe care și le doresc cu atâta ardoare acești jucători ai politicii moldovenești, nu vor aduce plus beneficiu țării, ci dimpotrivă vor aduce un haos și se vor încurajaSEPARATISMUL. DACĂ SUNT STATALIȘTI ATUNCI DE CE RECURG LA SEPARATISM? În final ideea de integrare europeană se va duce pe apa rîpei, iar negocierile cu VESTUL VOR FI BLOCATE.

Situația este cu atît mai complicată cu cît nu toți vorbitorii de limbă rusă și-ar dori o destabilizare a situației în Republica Moldova. Fanatici manipulați din exterior, realmente se vor găsi, dar cea mai mare parte vor fi împotriva apariției unor situații de tensiune în Moldova, pentru că ei aici trăiesc. De aceea, orice poziție ar ocupa partidele de stînga în cazul unui eventual scenariu ucrainean în Moldova acestea oricum își vor pierde o parte din susținători.

Stânga are cel mai mare deficit de democrație. Scopul este unul clar-EXTREMISMUL și SEPARATISMUL intern. Politica naţionalistă cu tendinţe autoritariste a acestor indivizi pro-ruși, nu va duce la nimic bun decât la un câmp de ruine cultural și de conflicte interne. De acea singurul garant al păcii și stabilității este apropiere de Uniunea Europeană și menținerea acestui parcurs.

De aceea în alegerile locale trebuie să fim foarte atenți ce oameni votăm pentru că ”independenți” nu există în Moldova. De aceea Dodon și Usatîi trebuie să piardă și aceste alegeri. Ei sunt pericolul cel mai mare pentru suveranitatea și dezvoltarea economică durabilă a acestei țări.

P.S. O Moldovă europeană nu o putem construi dacă nu scăpăm de inamicii acestei țări. Votează conștient!!!

Comentarii

Roman Cernelea

Roman Cernelea

Blogger, activist, freelancer, student în anul III la Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Iași, România, facultatea de Științe Politice, ex-vicepreședinte la Asociația Tinerilor Basarabeni din Iași. Îmi place să mă implic în proiecte care se merită. I...

Ultimele articole