Usatîi cheamă din nou la proteste. Vrea eliberarea criminalilor din gruparea Caramalac?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Renato Usatîi, numit în societate Balabol (numele a fost primit de la colegul de proteste Igor Dodon), a sponsorizat o postare pe Facebook, prin care anunță că se asociază și este gata să finanțeze noi proteste în Moldova.

Ținând cont de circumstanțele de la Chișinău, Balabol, fiind încă în libertate dar fugar, probabil vrea un protest condus prin Skype, însă pentru care să poarte răspundere alte persoane. Mai mult, mobilul protestului anunțat de el ar fi reținerea și menținerea în arest a partenerilor lui, niște criminali în toată legea.

În realitate, la situația de azi nu există motive de protest, decât în interesul unor criminali. Iată Renato este acum unicul exponent al acestor criminali, care încă se mai poate mișca asemenea unui vierme scufundat în rahat.

Potrivit surselor media, Usatîi nu se ruşinează de amiciţia cu interlopii lui Bulgaru. Este vorba despre Gheorghe Nazaruc (printre ciraci- Jora) care în Rusia, e cetățean cu acte în regulă, pe numele Gheorghi Orlov. Jora ar fi fost emisarul de la Moscova al hoţului în lege Caramalac, care, în complicitate cu alţi trei oameni ai lui „Bulgaru” (printre care şi preşedintele Federaţiei de Judo), ar fi șantajat un om de afaceri moldovean, scrie deschide.md. Jora a reușit să scape de oamenii legii de la Chișinău, nu însă și de o amendă pentru încălcări rutiere, în timp ce conducea fostul „Mercedes” al lui Renato Usatîi pe contrasensul unei străzi din Moscova. Era în 25 iunie 2014 când Jora  a fost sancționat contravențional de poliția moscovită pentru – ca să reamintim – conducerea pe contrasens a automobilului respectiv, un Mercedes Benz CL63 AMG cu numărul de înmatriculare P226KE 777, scrie publika.md

Observăm că, strângerea lațului la gâtul oamenilor din grupul criminal Caramalac, din care ar face parte și Renato Usatîi, este motivul pentru care făleșteanul vrea să răscoale oamenii împotriva Statului și ordinii de drept. Nu știu dacă o să-i reușească, însă trebuie de subliniat faptul că orice protest adunat de Renato ar fi doar în favoarea celor care toată viața au dormit în cearșafuri îmbibate cu sângele oamenilor ieșiți în calea criminalilor.

Din imaginea publicată și promovată de Renato pe Facebook, reiese că astăzi cineva vrea să organizeze o măsură de protest în centrul Chișinăului, însă care va fi ușor de deturnat în favoarea criminalilor. Făleșteanul, după cum scrie pe internet, este gata să finanțeze o eventuală dezordine în masă. Motivele sale sunt absolut clare și nominalizate mai sus.

Comentarii