Usatîi a fost lovit de sapa cu care a sărit la avioane

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

A fost nevoie de o singură săptămână ca primarul de la Bălți să piardă războiul cu presa incomodă. După o serie de reportaje în care Publika TV s-a plans pe comportamentu lui Renato Usatîi, ieri și ong-urile media au reacționat. Șapte organizații au semnat o declarație prin care condamnă bădărănismul primarului de la Bălți, amintind-ui că îngrădirea accesului la informație se pedepsește penal, potrivit legislației.

Nu este cazul să exagerăm atunci când vorbim de rolul presei în formarea unui politician, dar, aici, cu siguranță, este valabilă expresia moldovenească: Eu te-am făcut, eu te mântui. Dacă acesta crede că, intimidând o domnișoară cu microfonul în mână, sau blocându-i accesul la ședințele publice, el luptă cu Plahotniuc, atunci Usatîi poate fi declarat deja cadavru politic. De-a lungul timpului au existat și mai există lideri politici, care nu pot suferi presa, dar au știut mereu să fie respectuoși cu cei care le pot decide viitorul politic. Cel puțin de ochii lumii.

În cazul lui Usatîi, însă, lucrurile de fapt sunt cu mult mai simple. În condițiile în care presa este concentrată preponderent la Chișinău, iar la Bălți nu avem decât o singură televiziune și aceea controlată de Usatîi, abordarea critică a activității, sau, mai bine zis, a inactivității îi stă ca un os în gât primarului. Atitudinea selectivă față de presă a demonstrat-o și zilele trecute la un karaoke. Acesta a fost surprins în compania jurnalistei Natalia Morari, scrie pe facebook bloggerul Dragoș Gabur.

78

Relația celor doi, însă, se pare că are la bază ale valori, valori moscovite. Natalia Morari stă la o masa cu Usatîi, chiar dacă acesta a aruncat, la propriu, cu rahat în PLDM, inclusiv în iubitul ei, liberal-democratul Chiril Lucinschi. Morari a uitat cine a făcut-o business lady, cine îi cumpără genți de mii de euro și că Usatîi este într-un război cu partidul care a făcut-o vedetă.

Comentarii

Iurie Morarescu

Iurie Morarescu

Am crescut la țară, printre tractoare. Părinții sunt oameni simpli și, probabil, din acest motiv și-au dorit cu tot dinadinsul să-mi bage carte-n cap. După absolvirea liceului din satul natal, Boșcana (r. Criuleni), am fost admis la Academia de S...

Ultimele articole