Usatâi către Filat: Dacă tu nu mă iubești, eu te iubesc! Fragment din cartea ”Căderea Armaghedonului”

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Ex-premierul defunct Filat este tot mai aproape de adevăr. Chiar dacă invocă momente importante pentru țară, pe care le-a compromis prin toate acțiunile sale, el va trebui să răspundă în fața Consiliului Național de Integritate la niște întrebări delicate din cariera sa de personaj corupt al puterii.

S-ar putea ca acesta să fie primul pas către liberalizarea regimului de vize cu UE despre care Filat se laudă că l-a inițiat, cu toate că meritul lui este de a fi făcut un simplu act de prezență. Cred , v-ați convins deja că deciziile importante le ia Bruxellesul de unul singur, ținând turta dulce într-o mână și biciul în alta în raport cu guvernarea din R.Moldova.

Pe scurt, chestiile lui Filat s-au împuțit rău de tot. De la el începe să miroase tot mai urât și mai urât, iar populația îl detestă ca pe cel mai corupt prim ministru din istoria R.Moldova.

Impertinența lui Filat, care are drept interesa național banii, nu mai are capăt. El a început să-și facă publicitate pe banii europenilor. Nimic nu-l oprește pe acest gangster al tranziției.

Culorile verzi ale președintelui raionului Drochia, prezent, împreună cu bossul său la tăierea ”lenții” unei săli sportive dintr-un sat a fost un episod nou al desfrânării morale a lui Filat. Nimeni nu a spus că sala sportivă a fost reconstruită pe banii suedezilor, proiectul având barbă, fiindcă fusese inițiat încă în timpul aflării la guvernare a comuniștilor.

Vă amintiți cum a fost în SUA ca să semneze programul de asistență pentru R.Moldova, obținut de comuniști? N-a suflat un cuvânt despre faptul că asistența a fost acordată poporului, iar el s-a jurat să-i scoată pe comuniști din țară pentru aceasta.

Am impresia că pe Filat nici vânt rece nu-l trece. Vă mai amintiți cum a dus un lot de calculatoare, donat de chinezi parlamentarilor, fără să-l întrebe pe colegii din AIE dacă sunt de acord sau nu. Nu uităm de limuzinele dăruite oamenilor din contul altcuiva.

Registrul făptuirilor de răsunet ale lui Filat, erijat în lupul cu blană de oaie, nu se termină aici.
Renato Usatîi, care a fost consilierul lui Vlad Filat, spune, înarmat cu documente, că a finanţat o deplasare de lux a ex-premierului Vlad Filat la München, Germania, unde acesta a muncit pentru țară și neam vârtos, precum îi place să se laude, urmărind pe viu finala Champions League din mai 2012.
Cei doi au călătorit împreună cu acelaşi avion privat, au locuit în acelaşi hotel de cinci stele şi au stat în aceeaşi lojă VIP de pe Allianz Arena din München. Filat nu ne spune măcar cu cine a ținut – cu Bayern München sau Chelsea Londra.

Plăcerea l-a costat pe Renato Usatâi circa 100 de mii de euro. E treaba lui ce a făcut cu banii proprii. Pe Filat, însă, dacă tot edificăm un stat de drept, îl așteaptă o ședere de ani mari la mititica.
Istoria imediată ne arată că pentru acceptarea doar a unei banale cazări pe banii altcuiva la un hotel președintele Germaniei, Christian Wulff, şi-a anunţat demisia. Este extrem de instructiv ce spune Wulf. Dar Filat nici pe prietenul Angelei Merkel nu-l va asculta.

Wulf a afirmat că ”Germania are nevoie de un lider care să se bucure de sprijinul majorităţii cetăţenilor săi” și că nu-și mai poate exercita obligațiile de președinte, deoarece ”încrederea’ cetăţenilor a fost afectată”.

Cum procedează Filat? După mai multe tertipuri ale ofițerului său de presă, Larisa Manole, aflăm că ea, culmea obrăzniciei, le cere inopinat documente reporterilor ca să-și informeze șeful. Căci, el, fiind foarte ocupat cu teritoriile și cu proiectele străine, nu-și poate aduce aminte această călătorie de vis pe un stadion modern din Germania, dar nici de cel republican care zace în păragină.

Drept răspuns echipa contrabandistului dă publicității un anunț cu totul deplasat, pe care nu-l publică, desigur , pe site-ul Filat MD duhnind a limbaj comunist și corupție.

Iată-l: „Cum am mai spus şi anterior, nu voi comenta provocările ce vin din partea acestui personaj, mai ales în această perioadă foarte importantă pentru Republica Moldova. Las la discreţia celor de bună credinţă să tragă concluziile de rigoare.“

Dar de ce Filat nu apelează la CNI pentru a face lumină? Cu atât mai mult, cu cât mai marele CNI vede aici un conflict de interese. De ce Filat se consideră superior tuturor și nu vrea să fie un cetățean onest care respectă legea. Parcă și-a făcut studiile la drept și pretinde că va face regulă în justiția moldovenească.

Scriam într-un articol că acest specimen îşi imaginează că cetăţenii – creştini din R. Moldova îşi fac semnul crucii cu mâna stângă. El consideră că nu trebuie să răspundă în momentele decisive la învinuirile aduse pentru a se apăra nu pe sine, ci poporul, care l-a ales, demonstrând că nu a greşit. Comportamentul acestui individ politic este strigător la ceruri.
( va urma)

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Vasile Grozavu

Vasile Grozavu

Spre nenorocul nostru, de 22 de ani ne căznim să aflăm răspuns la întrebarea: ”Și acum încotro?”. Cred că am aflat acest răspuns și cartea mea, ”Înapoi, pe Drumul Mătăsii”, dă un răspuns clar la această întrebare. Eliminarea trădării ca metodă utili...

Ultimele articole