Urzirea “tonților” sau povestea candidaților comuni ai „neodreptei”

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Forfota în jurul „tronului” ia amploare. De fapt, ia amploare doar în rîndurile “pionilor politici”, amețiți de sondajele de opinie apărute peste noapte în laboratoarele celor cărora stabilitatea Moldovei le stă ca un „os în gît”.

Primul a început să-și mîsoare coroana Andrei Năstase, cel care a “încălecat” dreptatea și adevărul. Mai exact, pe cei care doreau dreptate și adevăr. Doar că aceștea l-au “purtat pe spinarea lor” doar pînă la “porțile raiului”. Mai departe nu a avut acces! În mare parte din cauza păcatelor sale, care au depășit orice imaginație (puțini își folosesc prpria mama pentru spălarea banilor unor condamnați oligarhi fugari). A resimțit-o pe propia piele. Sondajele i-au întors spatele. Nu este sens să “reuscitezi” un cadavru. Ba mai mult. Autodeclarîndu-se drept candida tunic al dreptei și impunînd, indirect, partenerii să-l aplaude și să-l ridice în slăvi.

În final, dreapta a “născut” un nou candidat “unic” – Maia Sandu. Nu mă voi referi la calitatea acestui candidat din motive de educație, dar “părintele antimafiei” insistă că Mocanu a pierdut trenul spre Olimp.

Mocanu: Dreapta nu va avea un candidat comun la prezidențiale; Năstase se vrea singurul candidat, susține el, citat de www.infomoldova.net.

Partidele de dreapta nu vor avea un candidat comun la alegerile prezidențiale, inclusiv din cauza lui Andrei Năstase, care nu va accepta pe altcineva, a declarat marți liderul Mișcării Populare Antimafie Sergiu Mocanu. El a precizat că în aceste condiții, candidații dreptei nu au nicio șansă.

Potrivit lui Mocanu, Andrei Năstase a fost lansat drept candidat la prezidențiale încă în momentul când a pornit campania privind organizarea alegerilor prezidențiale și acesta nu va accepta o altă candidatură. Anume din aceste motive alți potențiali candidați ai partidelor de dreapta sunt atacați la postul de televiziune care aparține oligarhului Victor Țopa și este controlat de frații Năstase.

„Iurie Leancă și Maia Sandu sunt atacați la Jurnal TV din motivul că Năstase a fost lansat în spațiul public ca și candidat unic din momentul când s-au pornit discuțiile despre alegeri prezidențiale. Această diversiune împotriva Republicii Moldova (alegeri prezidențiale directe n.red) a fost inițiată ca Năstase să fie singurul candidat. Ei nu au avut niciodată în gând să sprijine pe altcineva. Ei vor fi tolerați la Jurnal TV în măsura în care se vor înhăma la carul lui Năstase”, a declarat Sergiu Mocanu.

El a precizat că în aceste condiții, candidații dreptei nu vor avea șanse. „Sandu, ca și Năstase și alți candidați ai dreptei, nu au șanse. Dacă ar fi avut un candidat unic sau comun, mai aveau șanse să treacă în turul doi. Acum, când se creează impresia că vor candida toți, nici nu vor ajunge în turul doi”, a declarat Mocanu.

În acest context el a criticat și politica editorială a postului de televiziune Jurnal TV, care din 2014 s-a transformat într-o „sculă propagandistică”, după ce controlul asupra sa a fost preluat de cei doi frați Năstase și care l-au transformat într-un „Euro TV” (post de televiziune condus o perioadă de Vasile Năstase care a fost acuzat de impunerea unei cenzuri dure în favoarea PPCD).

Comentarii

Marcel Istrati

Marcel Istrati

Născut la Sîngereii Noi, Bălți. A absolvit liceul teoretic "Grigore Moisil" și Universitatea de Stat din Moldova. Colaborări cu media locale din cadrul Asociației Presei Independente, în special ziarul Spros i Predlojenie (Bălți), precum și site-uri ...

Ultimele articole