Urat domnule Uratu!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Vicepreşedintele Comisiei Electorale Centrale, Ştefan Urâtu, a declarat ca alegerile au fost fraudate. A declarat acest lucru alaturi de liderii Platformei DA care cer demisia presedintelui institutiei la care este angajat.
Dansul pretinde ca a mers la PG si stim ca a formulat opinii separate la sedintele CEC, dar niciodata nu a prezentat probe pe care macar presa sa le considere bune de exploatat. Trebuie o reactie de la PG? Sigur ca da. Insa mai este nevoie si de o reatie a societatii la partea morala a lucrurilor. De ce? Pentru ca nu am niciun motiv sa nu-l suspectez pe dl Uratu ca ar vrea sa ocupe locul presedintelui CEC. Pentru ca autoritatea electorala este cel mai mare angajator din RMoldova la aceasta ora, iar aceste acuzatii inseamna ca mii de oameni sunt complici la o mare crima impotriva democratiei, iar Uratu in calitatea lui de sef adjunct al unei institutii cum este CEC are obligatii morale fata de acesti oameni pe care trebuia sa-i protejeze si sa le creeze conditii sa activeze legal.
In conditiile in care un adept al adevarului si un om cu demnitate vede o ilegalitate dansul utilizeaza toate instrumentele legale pentru a o anihila. Iar resursele unui vicepresedinte CEC nu sunt chiar atat de limitate cum vrea sa ne convinga respectivul domn. Atunci insa cand nu este auzit, cand a epuizat toate metodele- un demnitar care se respecta si isi respecta colegii, adica miile de oameni care muncesc pe bani putini pentru a organiza alegeri libere si corecte, demisioneaza. Demisia este ultima cale de a te desolidariza de pretinse abuzuri si incalcari.
Atunci insa cand continui sa ridici salariu de la o institutie pe care o critici in cadrul unui protest pe alocuri violent, cand nu vrei sa pleci desi spui ca tot ce faci inclusiv tu loveste in statul de drept si democratiei, atunci, imi pare rau, dar nu ai credibilitate si nici demnitate.
Uratu cu backgraundul lui: grupul Ilascu, si cazul Comitetului Helsinki cu toate auditele (vezi detalii aici http://ziarulnational.md/stefan-uratu-cu-mita-in-europa/) si multe alte neprobate si probate care daca nu conteaza pentru procuratura nu conteaza nici pentru mine atat timp cat respectivul nu ocupa o functie de demnitate publica. Daca insa este intr-o functie trebuie sa fie curat. Iar atunci cand despre curatenie vorbesc oameni ca acesta si nu numai eu nu cred si nu ies in strada. Eu vreau sa traiesc mai bine, dar mai bine nu inseamna in cort si nu inseamna sa mai dau bani publici inca o data ca sa se faca curatenie dupa o noua rocada la varf.

Comentarii

Iuliana Bordeianu

Iuliana Bordeianu

Iuliana Bordeianu, jurnalist. 10 ani am făcut știri politice pentru cele mai citate agenții de presă din țara în calitate de reporter, editor, șef de department. 3 ani de știri TV în calitate de producător și coordinator de programe nu mi-au creat de...

Ultimele articole