Ura! SIS a deconspirat conspiraţia secolului!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Am citit cu zâmbet comunicatul Serviciului de Informaţii şi Securitate emis în legătură cu întâlnirea la un pahar de bere a câtorva beţivani la un local din Bălţi, pe care îi încearcă să-i prezinte drept „un pericol la adresa siguranţei naţionale”.

În primul rând, nu-i nimic mai penibil decât să suspectezi câţiva indivizi marginali, care au probleme psihice şi nu au vreun rol în societate, de capacitatea a câtorva alcoolici şi schizofreinici de a organiza ceva cu adevărat serios la nivel naţional, care ar perturba  „parcursul european al Moldovei”? Cine e Garbuz? Cine e Mazur? Oare cei de la SIS chiar ne cred idioţi?

În al doilea rând, însăşi expresia „SIS-ul s-a autosesizat” la un material din presă naşte contradicţii. Să înţelegem că Serviciul de Informaţii şi Securitate se informează din portalurile de ştiri şi posturile televiziune locale? În acest caz, ar fi bine să redenumim SIS-ul în LAŞ – „liga amatorilor de ştiri”.

În al treilea rând, destul de „democratică” declaraţia prin care SIS este gata să ia măsuri împotriva „escaladării a tensiunilor de către „promotorii” vectorului eurasiatic – în detrimentul segmentului larg de populaţie care sprijină ireversibilul parcurs european al ţării noastre”. De când SIS şi-a însuşit atribuţiile Ministerului de Externe? De când SIS decide care este „vectorul corect”? A pus cine în sarcina SIS deservirea unei organizaţii din care Republica Moldova nici măcar nu face parte? Aici deja miroase foarte urât a poliţie politică, indiferent de natura „conspiratorilor”.

Bine, măi, fârtaţilor, luaţi măsuri împotriva seceonismului. Dar ce treabă aveţi voi cu urmărirea celor care nu sunt de acord cu „integrarea europeană”? Până la urmă, pe cine serviţi voi – Republica Moldova sau birocaţii de la Bruxelles?

SIS are ca sarcină să prevină orice acţiuni care ar avea drept scop răsturnea ordinii Constituţionale. Din câte ne dăm seama, „ordinea constituţională” prevede un cadrul legal în care oamenii au dreptul la întrunire, la asociere, dreptul la opinie şi dreptul de a-şi exprima opinia. A fi împotriva integrării Republicii Moldova în UE, indiferent de motive, reprezintă un drept fundamental garantat de Constituţie şi normele internaţionale.  Anume SIS-ul este obligat să contracareze inclusiv şi orice încercări de a limita cetăţenii de a se pronunţa împotriva integrării europene.

Din momentul în care SIS, în loc să-şi îndeplinească funcţiile pentru care este plătit din buget, se transformă în autori de poveşti pentru copii, încercând să devină o inchiziţie modernă, emiţând judecăţi de valoare, trebuie să constatăm, că treburile în ţărişoara asta devine tot mai „coibile”, dragi cetăţeni. Dacă conducerea SIS chiar ia în serios comunicatul pe care l-a scris, atunci trebuie să constatăm că Republica Moldova nu are un serviciu de securitate, ci un serviciu de PR al partidelor de la guvernare.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Comentarii

Octavian Racu

Octavian Racu

-sociolog, jurnalist- Născut în municipiul Chişinău, Republica Moldova Telefon(-oane) Mobil: +373 79776454 E-mail(uri) octavianracu@yahoo.com, octavianracu@gmail.com Data naşterii 13 octombrie 1984 - 2008 – 2011 – redactor ...

Ultimele articole