Uniunea Sovietică nu mai e, dar sărbătorile ei dăinuie!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

După cele două sărbători de Paște, cel al  Viilor  și cel al  Adormiților(al celor Repausați), hop că ne trezim cu alte două sărbători comuniste.

Sovietice.

În plină expansiune a capitalismului.

Ziua de 1 mai este a proletarilor cărora li se permitea înainte vreme o singură dată într-un an să protesteze contra conducătorilor.

O zi a sindicaliștilor adică.

Cum în democrație proletarii au dreptul legal să protesteze non-stop, existența Sărbătorii solidarității oamenilor muncii nu-și are nici un rost și ar urma să fie anulată.

Biblia ne învață că „cine nu muncește nici să nu mănînce”, trîndăvia fiind unul dintre păcatele cele mai mari ale creștinilor.

Altfel zis: moldoveanul lucrează și pe brînci în toate zilele anului, inclusiv la 1 mai, și nu s-a gîndit niciodată că trebuie să-și rezerveze o zi dintr-un an ca să mărșăluiască în roșu prin fața Guvernului din Chișinău.

 

Ziua de 9 mai este considerată a fi una a Victoriei poporului sovietic împotriva Germaniei fasciste.

Cum poporul sovietic s-a descompus, Uniunea Sovietică și-ncă Socialistă–la fel, nu înțelegem logica sărbătoririi Victoriei care nu ne-aparține.

Moldovenii, unii dintre ei, prin reocupație rusească  au fost trimiși drept carne de tun pentru apropierea Victoriei lui Iosif Visarionovici Stalin.

Tot moldovenii, alții decît primii, prin revenire la Patria-mamă au fost trimiși drept carne de tun pentru apropierea Victoriei lui Hitler.

Moldovenii, în întregime, fiind marii perdanți ai Victoriei din 9 mai 1945.

Și atunci la ce bun să sărbătorim cu atîta fast o zi a Memoriei,  a Plîngerii și-a Doliului național?

În loc să coborîm sufletele noastre în bernă, noi cîntăm cîntece de slavă ucigașului sovietic, care l-a învins pe ucigașul neamț și pe cel al trupelor aliate?!

Nu ne era destulă Ziua Europei, legiferată de actualul Parlament?

Trebuia să o înghesuim prin păstrarea zilei Victoriei sovietice ca sărbătoare tradițională a moldovenilor, care în urma acestei Victorii diabolice au fost condamnaţi  la deportari, înfometări și colectivizare în masă?

Și acum va mai trebui să și revoteze Parlamentul Ziua Europei, în urma neacceptării hotărîrii de către președintele Dodon.

Dragii mei, iată că ceea ce nu e posibil pe glob, în Republica Moldova se poate.

Aici și numai aici călăul cu pieptul gravid de medalii sovietice urcă la tribună și cîntă.

Și spune că așa neam bun precum sunt moldovenii nu mai există sub cer.

Să-l înjuri și el să-ți mulțumească!

Să-l scuipi în față și el să-ți ofere flori!

Să-l arestezi și el să te sărute!

Să tragi în el și dînsul să te îmbrățișeze!

Să-l îngropi de viu și el să ți se închine pînă-l astupi cu pămînt.

Popor de mucenici?

Вот Это Да!–icnit-a ţarul Putin şi s-a dus să-l strîngă la piept pe Dodon!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Traian Vasilcău

Traian Vasilcău

traianus, tot el Traian VASILCĂU minicatastif de autor: sunt aproape strămoș: am un car de ani, poeţii aşa de mult nu trăiesc. ador Libertatea, fug cît pot de lichele, dar dau mai tot timpul de fraţii lor: de minciunoşi, agresori, pîrîtori şi h...

Ultimele articole