Unirea? O ”nerozie”!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Astăzi, dacă ești unionist și votezi pentru Maia și Năstase, trebuie să existe unul din două motive: fie ești diversionist în genul lui Roșka și îți faci rolul derutând electoratul unionist (recunoașteți personajul?), fie ești lipsit de discernământ, altfel spus ești un alienat care crede că indicația de a-i susține pe cei doi aventurieri politici vine direct de la ”cancelaria cerească”.

Altă explicație nu găsim dat fiind modul absolut mizerabil în care cuplul electoral a terfelit ideea de unire și stilul abominabil în care i-a batjocorit pe unioniști.

E adevărat că e dificil pentru o forță politică care declară unionismul ca deziderat politic să găsească soluții pentru a extinde influența dincolo de propriul segment de simpatizanți în vederea câștigării voturilor majorității cetățenilor.

Au fost numeroase încercări și eșecuri, dar în fiecare caz protagoniștii au făcut eforturi pentru a rămâne decenți. Chiar și Roșka a produs o găselniță pentru a se disculpa: a declarat franc că unul din plămânii săi este rusesc și asta e, n-are ce face, respiră cu ce i-a fost plantat. Îți place sau nu, a recunoscut, îl tratezi ca atare. E știut că aerul intoxicat lovește în primul rând la creier.

Maia și Năstase, însă, reușesc să realizeze o scamatorie ce frizează orice imaginație: îți cer votul în același timp în care îți jignesc inteligența și demnitatea în cel mai scârbos fel.

Organizează conferințe în săli scumpe la București, apropo, fără să-și asume măcar prin aluzii sau tertipuri verbale vreun angajament față de alegătorul unionist, ca în același timp să afirme tranșant prin vocea lui Năstase la o televiziune rusească că unirea este o nerozie sau prin glăsuirea Maiei că Unirea din 1918 a fost un act nedemocratic, împotriva voinței cetățenilor.

Insist, la București PAS-DA-iștii nu-i gratulează pe unioniști nici măcar cu o formulă speculativă, în schimb la o televiziune din Moscova Năstase exclamă în gura mare și cu text răspicat că unirea este o nerozie.

Ce trebuință a fost ca Năstase să se exprime în replici tăioase și jignitoare cu privire la unionism având în vedere că paleta dulcegăriilor bune de fentat unioniștii este suficient de bogată și variată?

Ceea ce trebuie să cunoască un unionist este că gestul lui Năstase la televiziunea rusă nu constituie scăparea unui individ cu capacități intelectuale limitate întâmplată într-un moment în care acesta a pierdut controlul. Nu. În cazul lui Năstase e vorba despre o defulare a forului interior, modest în ceea ce privește fondul de valori, dar și expresia unor relații mai speciale pe care ipochimenul le are la Moscova.

Apropo, se poate cineva declara apt să întocmească un inventar sumar al valorilor, ideilor și al faptelor politice care îl deosebesc pe Năstase de Usatâi? Nu irosiți timp, nu veți găsi. Iar asta pentru motivul elementar că Năstase demult este nu doar finul lui Țopa, ci și trompeta politică a lui Usatâi.

Treaba s-a consumat atunci când Usatâi a fost eliminat din politica moldovenească, moment în care dânsul dispunea de resurse importante financiare și electorale, deci când încă era capabil să facă jocuri serioase în RM.

Credeți că un om care are la dispoziție asemenea mijloace are și tăria de a renunța ușor la activități politice? Răspunsul este cât se poate de evident, numai că protagonistul are nevoie de un interpus, de un pion care i-ar pune în practică diversiunile.

Pe de altă parte, în condițiile în care offshore-urile lui Țopa au devenit epuizabile, întrebarea dacă merită să închei o afacere din care te alegi cu transferuri de bani de la Moscova și cu alegători gata zombați este una retorică. Chestiunea nu înseamnă nimic mai mult decât un efort de voință în situația în care pentru întâlnirea a două aspirații stringente nu era nevoie decât de intermedierea lui Platon. Fapt care s-a și împlinit, după cum am aflat din convorbirile telefonice dezvăluite ulterior publicului larg.

Țopa nu se împiedică de un fleac precum geopolitica, nu-l interesează soarta oamenilor care viețuiesc pe acest petec de pământ. Pe Țopa îl interesează să scape de executarea pedepsei cu închisoarea, apoi, dacă e posibil, să-l salveze pe Platon, apoi să-i salveze pe toți cei implicați în furtul și cheltuirea miliardului.

Totuși, ca să descifrăm semnificația gestului etalat de Năstase la televiziunea rusă, e necesar să specificăm că banii lui Usatâi nu sunt de fapt ai lui Usatâi, ci sunt bani adunați cu titlu de chetă prin metode specifice serviciilor speciale rusești și cele ale structurilor de tip mafiot.

Iar acei oameni au știință și despre tehnicile prin care își leagă cu angajamente clienții pe care îi finanțează. Prin urmare, ceea ce trebuie să se rețină este că treaba cu ”Unirea este o nerozie” face parte din instrumentariul ce i-a fost aplicat lui Năstase pentru a-l ține în lesă.

Lui Țopa nu cred că i-a fost greu să aleagă între o legătoare încropită pe foarte mulți bani, asortată și cu un mult-visat succes politic izbăvitor al lui Năstase, și așteptările unioniștilor ce nu sunt în consonanță cu urzelile agenților sub acoperire care îi acceptă pe moldoveni doar în calitate de gastarbaiteri.

Păcat însă de unioniștii care, în pofida evidențelor, în pofida ocărilor și înjosirilor pe care le-au suportat din partea Maiei și a lui Năstase, încă mai speră în trezirea sau în revenirea lor și au intenția să-i voteze… Nu se vor trezi. Nu vor reveni. Maia și Năstase sunt legați de lesă!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Comentarii