Unionistul George Simion a câştigat procesul. Unirea mai aproape ca oricând.

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Unionistul George Simion, liderul P.U. Acţiunea 2012, şi-a câştigat, în instanţele din Republica Moldova, dreptul de a intra în al doilea stat românesc.

Astfel autorităţile judecătoreşti au considerat că nu există nici un fundament, nici un temei legal pentru ca George Simion să fie declarat persoană non-grata.

Autorităţile din România au cerut celor din Republica Moldova ca cetăţeanul român George Simion să beneficieze de un proces corect şi să se acţioneze în spiritul legii, fără tergiversarea actului de justiţie.

Acest lucru s-a întâmplat săptămâna trecută, chiar a doua zi liderul unionist trecând graniţa pentru a fi alături de românii de dincolo de Prut.

Rezultatul acestui demers reprezintă o probă în plus că serviciile de securitate nu au putut prezenta elemente concrete care să compromită pe liderul Unionist şi că acesta acţionează în spiritul democratic al respectului faţă de lege.

Altă cale decât Unirea pe cale paşnică, ca şi act de voinţă a românilor de pe ambele maluri ale Prutului, nu poate exista. Acest lucru este ştiut nu doar de reprezentanţii societăţii civile ci şi de către autorităţile statului român.

Reunite la Constanţa pentru întâlnirea dintre cele două guverne româneşti, s-au enunţat măsuri concrete care să ajute pe românii de peste Prut.

Premierul României, Victor Ponta, chiar a invitat la dezbatere şi reprezentanţi ai unioniştilor şi apoi în faţa camerelor de luate vederi şi în faţa premierului Republicii Moldova a reiterat că România are porţile deschise către Republica Moldova, dar că nu se va acţiona în nici un fel după modelul URSS, adică prin impunere şi forţă.

Premierul României a salutat pe cei care strigau pentru Unirea cu România şi i-a numit pe aceştia vizionari şi că întotdeauna aceştia sunt cei care fac viitorul.

După ce FMI a decis să nu asiste pentru moment guvernul Republicii Moldova, România a întins din nou mâna fraţilor de dincolo de Prut pentru a se asigura că al doilea stat românesc nu va cădea din nou în zona de influenţă rusească. Ajutorul acordat, deşi unei guvernări corupte, este destinat cetăţenilor Republicii Moldova, care merită o viaţă mai bună.

 

Comentarii

Marius Dorin Lulea

Marius Dorin Lulea

- Istoric şi specialist pe probleme de geopolitică regională, preşedinte al Centrului pentru Cultură, Istorie şi Educaţie - Sunt militant activ pentru consolidarea democraţiei din Republica Moldova, apărarea drepturilor omului şi a creşterii imp...

Ultimele articole