Unioniștii + Usatîi = Năstase?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Pentru că un număr de unioniști și o mână de oameni de treabă încă mai nutresc iluzii în legătură cu protestele lui Năstase și Maia, e neapărat necesar să facem niște precizări.

Din punctul meu de vedere, la ora actuală se pune în aplicare un scenariu în baza căruia, dat fiind că în virtutea circumstanțelor Usatîi și partidul său nu constituie o miză pentru alegerile parlamentare viitoare, toate forțele condamnatului fugar sunt canalizate spre Năstase.

Motivele sunt la vedere. Usatîi își poate susține partidul doar cu banii virați din exterior, deci riscul este major și are în parlamares și o experiență nefericită în acest sens. Chiar și dacă admitem că trece filtrul legii, în lipsa liderului câțiva eventuali deputați care vor păși peste pragul electoral și peste cel al legislativului se vor volatiliza rapid prin forța realităților parlamentare imediate și implacabile.

Năstase, însă, reprezintă o investiție cu mai multe certitudini. Șansele să treacă pragul electoral sunt reale, dar, fapt fundamental, acesta beneficiază și de imunitate pe filiera familiei ideologice europene chiar și în cazul comiterii unor încălcări grave. Fapt verificat. Căci de ce credeți că Năstase a cauzat tevatura cu invalidarea alegerilor pentru Primăria Chișinău? Ca să se victimizeze în vederea redresării imaginii, bineînțeles, dar mai ales, atenție!, ca să testeze reacțiile și să consolideze pozițiile în raport cu autoritățile moldovenești și cu decidenții occidentali în vederea unei campanii parlamentare cât se poate de agresivă și violentă.

Prin urmare, la data la care lumea dezbate invalidarea, Usatîi și Năstase lucrează la transferul de electorat dinspre partidul lui Usatîi către partidul lui Năstase.

Apropo, provocarea cu individul care a atacat protestul unioniștilor în fața Ambasadei Rusiei tot din această diversiune face parte. Cine îl cataloghează pe insul cu pricina ca fiind doar un dezaxat sunt în cel mai fericit caz niște naivi.

În context, poate că ar fi potrivit ca oamenii Maiei să-și pună întrebarea de ce Maia a fost forțată prin combinația ”platformei da” să-l susțină pe Năstase. Cine l-a învățat pe Andrei să pună în practică mișculațiunea prin care s-a instalat în calitatea de candidat? Vreun laborator politic din est? Căci eu nu cred că a făcut treaba asta din instinct politic din motivul simplu că Andrei este lipsit de talent politic în mod absolut.

Evident, beneficiind de sprijinul venit pe filiera lui Usatîi și de voturile susținătorilor acestuia, Năstase trebuie să plătească polița. Iar polița înseamnă ”batista pe țambalul integrării europene”. Andrei nici nu face secret din asta, numai că nu știu de ce mulți se fac că nu observă.

Unioniștii, la rândul lor, e bine să se intereseze cu privire la rolul atribuit lor de către Năstase. Un rol declarat sus și tare, cel de idioți utili. Astfel, unioniștii s-au ales cu două opțiuni clare ca bună ziua: fie să participle la protestele lui Andrei și în acest fel să ateste calitatea de idioți utili, fie să refuze statutul de idioți utili și să nu meargă la proteste. Simplu, precum doi plus doi.

Morala? Morala este că după aia să nu spuneți, ca de fiecare dată când vă prostește vreun politician, că n-ați știut pentru că nimeni nu v-a spus și că ați rămas doar cu generatorul în cârcă! Citiți, rețineți și ne mai auzim!

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii