Unioniştii şi separatiştii distrug Moldova. Băsescu și Crasnoselischii de la aceeași mama !

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Reprezentanții organizațiilor Miscarea Națională „Voievod”, „Urmașii lui Ștefan” și „Scutul moldovenesc” condamnă activitatea politică în Republica Moldova a fostului președinte al României, Traian Băsescu, prin care este promovară unirea. În cadrul unei conferințe de presă, liderii celor trei ONG-uri au cerut autorităților să anuleze articolul din Constituție care le permite cetățenilor străini implicarea în politica moldovenească.
” Facem un apel către cetățenii țării să fie vigilenți și să perceapă din punct de vedere logic tot ce spun acesti cetateni. Vom depune plîngeri la Consiliul privind eliminarea discriminării și o sesizare la Serviciul de Informare si Securitate ca să fim siguri că vor fi luate măsuri de către structurile de stat, astfel încît cei care promoveaza mesaj agresiv și de discriminare în raport cu cetățenii Republicii Moldova să fie trași la răspundere”, a menționat Roibu.
Potrivit activistului, sesizarea vine drept urmarea a acțiunilor, fostului președinte român, care prin diferite metode încearcă să intre și să influențele viața politică din țară, promovînd unionismul și chemînd cetățenii să-i bată pe cei care au votat pentru PSRM.
Nicolae Pascaru, președintele Federaţiei de Luptă Naţională „VOIEVOD”, susține că Moldova nu are nevoie de asemenea oameni care să incite cetățenii țării la ură și agresivitate.
”Acest boschetar politic de la București, încearcă să intervină în politica din Republica Moldova, el trebuie alungat din țara noastră într-un mod rușinos. El a trădat Romînia, iar prin asta nu se deosebește în nici un fel de liderul separatist de la Tiraspol”, a punctat Pascaru.
Potrivit lui Igor Sîrbu Președintele Scutul Moldovenesc, Traian Băsescu – devenind un cadavru politic în România își încearcă în Moldova puterile pe ”barca unirii”, lucru care nu îi va reuși.
Reamintim că recent fostul Președinte al României, Traian Băsescu, a susținut o conferință de presă în care a promovat cu vehemență ideea unirii Republicii Moldova cu România.
„Sunt aici pentru că am crezut întotdeauna în această perspectivă”, a menționat acesta în cadrul conferinței.
Totodată în discursul său, Traian Băsescu a menționat că Transnistria este un teritoriu extrem de dificil și că România, istoric, a avut frontiera pe Nistru, prin urmare nu poate revendica că Transnistria a fost parte a teritoriului României, deoarece a fost teritoriu ucrainean.
sursa:noi.md

Nicolae Pascaru

Nicolae Pascaru

CURRICULUM VITAE Numele: Pascaru Prenumele: Nicolae Data şi locul naşterii: 18 iulie 1975, s. Chircăeşti, r-l Căuşeni Cetăţenie: Republica Moldova 1998 – 2002 Universitatea de Studii Umanistice din Moldova, Facultatea de drept, licenţiat în dr...

Ultimele articole