Unioniștii renunță la cauza națională pentru a ajunge în parlament

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.
Moldova, Chisinau, alegeri, 2018, 2019, PAS, PPDA, PLDM, Maia, Nastase, Plahotniuc, PD, Unire

Viitorul prosper al Republicii Moldova este garantat doar în cadrul UE, în componenţa căreia se vor realiza şi aspiraţiile seculare ale naţiunii române. În perspectiva alegerilor parlamentare din 2019, PLDM acceptă dezideratul unirii cu România ca pe o expresie firească a idealului membrilor săi. O rezoluţie în acest sens a votat Partidul Liberal Democrat, la Congresul al VIII-lea extraordinar desfăşuratpe 9 septembrie 2018. Cu alte cuvinte,  PLDM a devenit a 10-a formațiune care îmbrățișează deschis dezideratul unionist în Republica Moldova.

   La doar 3 luni de la rezoluție, Partidul Liberal-Democrat a hotărât să participe la alegerile parlamentare din februarie alături de blocul ACUM, din care fac parte PAS și PPDA. Anunțul a fost făcut duminică, după o ședință a conducerii liberal-democraților și a fost salutat de liderii din PAS și PPDA. Principal partid de guvernământ din 2009 până în 2015 (atunci când s-au furat miliardele, s-au închis sutele de școli și s-au concediat peste 4500 de pedagogi), PLDM se află acum în sondajele de opinie sub pragul reprezentării parlamentare.
Direct vorbind, această aderare la blocul ACUM înseamnă în primul rând renunțare la DEZIDERATUL UNIRII, sau PLDM a dat uitării momentele în care liderul PDA, Andrei Năstase, alunga unioniștii de la proteste și arunca drapelele românești pentru ca să poată colabora cu pro-rusul Dodon?!

În această vară, Năstase declara pentru un post de televiziune rus că afirmațiile, conform cărora intenționează să dea start unirii cu România, sunt „aiureli”. Când moderatorul i-a spus că se zvonește că ar fi „un politician pro-român care, după ce va veni la putere, va da start Unirii R. Moldova cu România”, Năstase s-a grăbit să riposteze. „Aiureli! Nu este adevărat!” Tot în acea perioadă, PAScuDA iarăși alungau unioniștii de la manifestațiile lor…

  Încă un mare indiciu a faptului că PLDM a renunțat la UNIONISM este și colaborarea PAScuDA cu fundația Open Dialog, ONG afiliat unui oligarh kazah, iar conform unui raport prezentat de Parlamentul European, fundația Open Dialog, este acuzată de înrolare de partea serviciilor secrete rusești în războiul hibrid dus de Rusia împotriva Occidentului. Totodată, însăși Maia Sandu a recunoscut că Open Dialog a finanțat mai multe vizite ale PAScuDA în UE, deși legea interzice finanțarea partidelor din exterior.

Consider că nu mai este nevoie să amintesc și de faptul că Maia Sandu declara recent că Unirea din 1918 a fost săvârșită forțat și acum trebuie să evităm acest subiect, însă cred că PLDM a renunțat la unionism pentru a ajunge în parlament. Sondajele îi arată sub 1%, iar cu așa personaje ca Maria Ciobanu, care are doar 2 proiecte de lege în 8 ani de mandat, nu mai obțin ei încrederea societății.
Așa cum PLDM nu este un partid unionist, așa PAScuDA nu pot fi numite partide pro-europene, știind că mereu s-au aflat printre trimișii Moscovei și chiar au primit bani de la ei.

P.S. Sper că PL să nu facă aceiași greșeală.

P.P.S. #Pace

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Denis Rusu

Denis Rusu

Sunt o persoană obișnuită, cu preocupari sociale și politice. Nu posed nimic ieșit din comun, doar că nu pot accepta unele lucruri, precum manipularea si victimizarile absurde. Poate ca sunt perfecționist, poate ca mai mult echilibrat, dar mereu am a...

Ultimele articole