Unioniștii Nu, Ilan Șor da: Leașcenco și Ursu au primit interdicția de a candida.

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Probabil deja ați afla că unioniștilor Ion Leașcenco și lui Anatol Ursu le-au fost anulate o bună parte din semnăturile strânse pe diverse motive și solicitarea lor de înscriere în cursa electorală a fost respinsă.

Sigur că cel mai probabil ei vor contesta acest lucru dar campania electorală a început iar cu judecata în Republica Moldova vă povestește George Simion care a primit interdicția de a intra iar primul termen de judecată la vreo șase luni de la momentul contestării deciziei(voi reveni și asupra cazului George Simion că nici statul român nu a putut afla pe căi oficiale de ce acesta a fost interzis).

Sigur că și cei doi unioniști obișnuiți cu societatea civilă au crezut că este floare la ureche, că este suficient să fii sincer și chiar să te duci pe stradă să strângi semnăturile.

Ilan Șor sau Vladimir Plahotniuc nu au făcut acest lucru și cu toate acestea listele lor au fost perfecte. Păi cum să nu fie când funcțiile date politic și banii nu au miros.

În Republica Moldova nu doar că nu ai voie să câștigi alegerile, dar unii nu au dreptul nici măcar să participe.

Așa-zisa comisie a luat fix la puricat semnăturile și ba că nu e scris citeț, ba că o fi „a” sau o fi „o”.

În schimb e foarte bine că România trimite în continuare bani și girează o clasă politică coruptă, o clasă politică la care singura lege respectată este cea a clanului. Celelalte legi sunt pentru ceilalți, pentru fraierii de trimit bani acasă în fiecare lună ca să aibă și ei de unde să se înfrupte.

„297- asta este cifra rușinii de astăzi pentru raionul Ialoveni. 297 de semnături ale susținătorilor au fost declarate nule. 297 de oameni au fost privați de dreptul fundamental de a alege și a fi ales. Semnături anulate pentru o bară în câmpul “Data semnării”. Semnături anulate pentru că membrii consiliului electoral nu pot desluși dacă e litera a sau o în numele semnatarului. Semnături anulate pentru că a fost depășit câmpul. Semnături anulate pentru că “4 ista parcă-i 7, ce n-au învățat cifrele la școală?”
E clar că sistemul nu are nevoie de candidați unioniști pe cea mai unionistă circumscripție. PL s-a retras, candidatul PNL a refuzat să mai participe după ce i-au fost și lui anulate semnături la pachet. Mai multe decât atât cred că doar în Circumscripție la Plahotniuc au fost anulate semnături. Totuși e foarte principială figura doamnei Babuc în toată schema asta.

Urmează contestația. Până atunci însă 297… 297… 297…” a scris Anatol Ursu pe pagina sa de facebook.

Nici Ion Leașcenco nu a fost mai norocos: „Tocmai am fost anunțat că aproape jumătate din cele 652 de semnături colectate pentru a candida în Circumscripția nr 15 Călărași au fost considerate nule. Am cutreierat zi de zi satele din raioanele Călărași și Ungheni pentru a strânge semnăturile. Este un atac grav asupra unioniștilor civici care nu au devenit preșul guvernării. Avem semnale că și ceilalți colegi care au participat la manifestările unioniste din ultima perioadă nu vor fi înregistrați. Asta în condițiile în care unui candidat condamnat penal, cu interdicție de a ocupă o funcție publică în următorii 5 ani, i-a fost eliberat certificatul de “integritate” și acceptată candidatura pe Circumscripția sus menționată. Același lucru se încearcă și la Ungheni și Ialoveni. Este clar că se complotează împotriva noastră, iar apariția noastră nu convine niciunui partid cu reprezentare politică în actualul Parlament.
Penalii exclud oamenii normali.
Vom lua act de nota informativă și vom contesta această decizie abuzivă.
Ne convingem încă o dată că sloganul #FaraFosti deranjează, iar guvernaților le este frică de unioniștii sinceri și necompromiși, care luptă necondiționat pentru cauza reîntregirii. Pe circumscripții acești neni au alte calcule.
Acolo unde este prezent factorul uman, prin listele completate manual, se încearcă cu tot dinadinsul excluderea noastră din cursa electorală.”

Cei doi erau cotați cu șanse reale în circumscripțiile lor electorale dar nu a dorit „familia” să aibă parte de surprize. Ce s-o mai fi amuzând acum băieții din Germania sau Ilan Șor când îi văd pe unii naivi zbătându-se de parcă chiar ar conta. De Plahotniuc nici nu are rost să mai zicem că oricum el are moșia lui și face ce vrea.

Dar așa era și în comunism: nu conta cine votează ci cine sunt cei care numără.

http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html http://credit-n.ru/zaymyi-next.html
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Marius Dorin Lulea

Marius Dorin Lulea

- Istoric şi specialist pe probleme de geopolitică regională, preşedinte al Centrului pentru Cultură, Istorie şi Educaţie - Sunt militant activ pentru consolidarea democraţiei din Republica Moldova, apărarea drepturilor omului şi a creşterii imp...

Ultimele articole