Unionismul interzis prin lege. Republica Moldova va fi NEUTRĂ

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Igor Dodon, presedintele Republicii Moldova, a afirmat ca unionismul ar trebui interzis prin lege, adaugand ca toti cei ce urmaresc lichidarea statalitatii Republicii Moldova sunt tradatori.

Declaratiile presedintelui moldovean au fost facute in cadrul unui interviu acordat celor de la NTV Moldova, relateaza Agora.md.

„La fel cum este in Romania. Acolo, daca promovezi unirea Transilvaniei cu Ungaria sau a Moldovei cu Republica Moldova, esti declarat in afara legii”, a sustinut Presedintele Igor Dodon.

Liderul de la Chisinau a mai spus ca sunt unele categorii de oameni care urmaresc distrugerea statalitatii Republicii Moldova.

„O categorie: elitele politice, care au fugit din tara, diferiti poeti, scriitori, istorici, unii jurnalisti, care traiesc foarte bine si se considera destepti, care au furat si parazitat statul pe spatele cetatenilor. Si acum ei au sarcina sa distruga Republica Moldova. Acestia sunt dusmanii Moldovei”, a spus Igor Dodon.

Presedintele este de parere ca actiunile pentru lichidarea statului moldovean fac parte dintr-o campanie coordonata din exterior. Acesta a afirmat ca in aceasta campanie sunt implicate si cercuri influente din Romania.

„In niciun caz nu vreau sa acuz conducerea altor state. Recent, am primit felicitari cu ocazia Zilei Independentei din partea mai multor conducatori de state, inclusiv din partea presedintelui Romaniei, domnul Iohannis. Nu vreau sa cred ca aceasta politica de distrugere a statalitatii Republicii Moldova este pusa la cale de primele persoane. Nu ar fi corect. Dar anumite cercuri din Romania sunt interesate”, a continuat liderul de la Chisinau.

Moldova are viitor! Vom intari statalitatea si vom asigura neutralitatea .

Nicolae Pascaru

Nicolae Pascaru

CURRICULUM VITAE Numele: Pascaru Prenumele: Nicolae Data şi locul naşterii: 18 iulie 1975, s. Chircăeşti, r-l Căuşeni Cetăţenie: Republica Moldova 1998 – 2002 Universitatea de Studii Umanistice din Moldova, Facultatea de drept, licenţiat în dr...

Ultimele articole