Unde-i Gofman?

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Săptămâna trecută TV 7 în persoana Nataliei Morari a creat percepția că în Moldova există cel puțin un cetățean onest care știe multe despre furtul miliardului și este gata să colaboreze cu organele de anchetă în vederea elucidării a fenomenului supranumit și furtul secolului. Presa s-a grăbit să tirajeze știri de pe urma declarațiilor lui Mihail Gofman, fost colaborator al Centrului Anticorupție, iar analiștii și activiștii d epartid l-au caracterizat ba omul lui Plahotniuc, ba trimisul lui Andrei Năstase la emisiunea soției lui Chiril Lucinschi.

Recunosc, și pe mine mă macina un gând. Mă întrebam de ce tocmai acum a ieșit Gofman la rampă? Că doar nu vreți să mă convingeți că a făcut-o din convingeri patriotice. Dacă aveți impresia că a făcut-o dezinteresat, vă înșelați. Nu e atât de prost. Mai ales că s-a tot plâns în emisiune că a fost urmărit și avertizat de diferiți inși. După cum bine știți, decalrațiile lui Gofman a surprins și procurorii, care a doua zi după emisiune l-au invitat la audieri pe fostul colaborator CNA.

Azi a venit momentul adevărului. Este ziua în care Gofman urma să se prezinte în fața procurorilor. Dar, din motive incerte, nu s-a pezentat. A evitat să facă lumină într-un caz ce ne vizează pe noi toți. Admitem că nu are încredere în justiție, dar putea profita de armata de jurnaliști adunați la anticorupție pentru a vărsa adevărul în presă. Putea…dar mă îndoiesc. Nu putea pentru că are, probabil, și elll păcatele lui. Astăzi, când s-a ascuns de procuri și presă, a lăsat loc pentru interpretări. Ar putea fi acuzat de fals în declarații pentru a influența negativ ancheta. Pentru a o îndrepta pe o pistă falsă.

Dar carul a pornit din loc. Acum, Gofman va fi citat repetat la procuratură, iar în caz de neprezentare, deja va putea fi adus cu forța, așa cum prevede legislația. Eu, însă, admit că acesta nu mai este în țară. Pornind de aici, prespun că ieșirea la emisiunea Nataliei Morari e patea unui scenariu pus la cale de cei care tulbură apele. O dovadă în plus este și apariția de ieri la același post tv a unui fost angajat al Băncii Sociale, care nu a făcut decât să confirme cele spuse de Gofman.

Personal, mi-aș fi dorit ca afirmațiile celor doi să fie adevăr pur, doar că nu pot să cred că gura păcătoșilor vorbește adevăr. Gofman e un milionar, care s-a îmbogățit dubios. Vă mai amintiți de investigația Ziarului de Gardă, care spunea că acesta este cel mai bogat angajat CNA? Dacă ați uitat, vedeți aici.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Iurie Morarescu

Iurie Morarescu

Am crescut la țară, printre tractoare. Părinții sunt oameni simpli și, probabil, din acest motiv și-au dorit cu tot dinadinsul să-mi bage carte-n cap. După absolvirea liceului din satul natal, Boșcana (r. Criuleni), am fost admis la Academia de S...

Ultimele articole