Unde dai și unde crapă! Odată „răscolit”, „mușuroiul de trîntori” nu încetinește în furnizarea probelor antimafie!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

„Profețiile” lui Sergiu Mocanu au început să se realizeze. Doar că într-un mod mai altfel decît el presupunea. Povestea “noii drepte”, sau cum se numesc ei Dreptate și Adevăr, nu a trecut examenul de integritate.

Și nu doar că nu l-a trecut, dar a scos la iveală existența unei întregi “rețele subterane”, care lega un ex-premier de niștre traficanți de arme și droguri, “spălători de bani”,  raider etc.etc.

“Povestea” cu luptătorii pentru demnitate și adevăr deja nu mai este doar niște bazaconii a lui Andrei Năstase care a ascuns de mamăsa cîteva zeci de milioane. Deja nu mai ține de imobilele de lux din Germania și Chișinău. Cîteva apartamente privatizate cu documente false.

Dintr-un “ghem” de aferiști politici,ațele au dus pînă la mafii internaționale care se ocupau în Moldova cu spălarea banilor la nivel internațional, desigur “sub patronajul lui Vlad Filat”.

Platon, interfața unei grupări criminale care a folosit Moldova pentru a spăla bani din Rusia, susține fostul șef a lui Filat, Ion Sturza.

Veaceslav Platon, cunoscut drept raiderul numărul unu din CSI, este interfața unei grupări criminale extrem de influente care a folosit Moldova pentru a spăla bani din Rusia. Despre acest lucru a declarat fostul premier Ion Sturza, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă. Sturza a mai spus că gruparea a fost coordonată de serviciile secrete din Moscova. 

„Slava Platon a controlat după anii 2009-2010, practic, în totalitate sistemul financiar din Republica Moldova. 70 de procente din sistemul bancar şi toate instituţiile de asigurări care contează. A făcut legea în Banca Naţională, în Comisia pentru Buget şi Finanţe a Parlamentului”, a menţionat Sturza.

Fostul premier afirmă că raiderul nr. 1 din CSI avea suportul politic al autorităţilor, în perioada când controla sistemul bancar: „El nu acționează fără de suportul și girul politic într-o țară sau alta. El a avut întotdeauna girul autorităților Republicii Moldova pentru operațiunile pe care le-a făcut”, a precizat Sturza.

În acea perioadă, guvernul era condus de fostul preşedinte al PLDM, Vlad Filat, condamnat la 9 ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani.

Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon a fost arestat pentru 40 de zile la Kiev. Asta după ce autorităţile de la Chişinău l-au dat în căutare internaţională. Platon este învinuit de spălare de bani şi escrocherie. El ar fi adus Băncii de Economii pagube de un miliard de lei.

Acestea deja nu sunt jocuri de-a Dreptatea și Adevărul. Știind reputația oligarhilor fugari, criminalilor Țopa, a lui Filat și a lui Platon, se poate cu siguranță spune că este mult de lucru pentru organele naționale și internaționale de anchetă. Și nu este exclus, ca în rezultatul acestora, în țară să fie întors nu numai un singur miliard de bani sustrași de la buget prin tranzacții financiare, dosare pierdute la comandă peste hotare și proprietate cedată cui trebuie.

Comentarii

Marcel Istrati

Marcel Istrati

Născut la Sîngereii Noi, Bălți. A absolvit liceul teoretic "Grigore Moisil" și Universitatea de Stat din Moldova. Colaborări cu media locale din cadrul Asociației Presei Independente, în special ziarul Spros i Predlojenie (Bălți), precum și site-uri ...

Ultimele articole