Unde dai și unde Bolboceanu

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Plecarea lui Iurie Bolboceanu, fără explicații din respect pentru colegi, nu a constituit o surpriză. Nu pentru că știa fiecare că anume Bolboceanu va ceda, ci pentru că despre viitoarele atacuri asupra Coaliției de guvernare, mai exact a majorității parlamentare publicul a fost avertizat insistent de liderii politici din timp. PLDM a numit și responsabilul- Veaceaslav Platon. Apropo, ca și Platon Bolboceanu a fost o perioada parte a echipei Urecheanu.
De ce Bolboceanu? De ce nu. Cineva a crezut că vor ceda ispitelor nume sonore neapărat? Sigur că nu. Anonimii sunt la mare căutare în afaceri. Or ce s-a întâmplat astăzi are iz de afacere cu picioare lungi care duc spre Moscova. Nu neapărat că un mare șef de la Kremlin s-a gândit să seducă sau corupă deputații din RMoldova. Mai curând s-a gândit un șmecher cum să-și rezolve dintr-o lovitură mai multe probleme, asigurându-și simpatia tovarășilor ruși și răzbunându-se pe autoritățile care i-au cam dat planurile peste cap în ultima vreme prin intervenții, nu prompte, dar publice. Pentru același Platon, suspectul Nr1 în extragerea lui Bolboceanu din majoritate zona publică este cea mai dureroasa, pentru că afacerile lui nu suportă lumina.
Anumiți comentatori văd în această afacere și urme comuniste, pe fundalul mai multor dezvăluiri care au cam șifonat imaginea de proletar a liderului PCRM. Unde mai pui că Platon, care anterior era în relații tensionate cu actuala opoziție, acum îi vorbește de bine și îi așteaptă la putere. Mână pe mână la nevoie se spală.
Într-un recent interviu Platon a spus că într-o societate deloc instruită cum este cea moldovenească poți să torni oamenilor oricâte și orice fel de gogoși si ei le vor înghiți. Se pare că această plecare ”cu respect” din majoritate a fostului coleg de partid a lui Platon face parte din meniul de gogoși pregătit pentru noi.
Să vedem câte cadavre politice ar mai putea apare în următoarea perioadă, deși timp până la semnarea acordurilor cu UE mai este și atât puterea, cât și inamicii ei nu au motive să se grăbească.

Comentarii

Iuliana Bordeianu

Iuliana Bordeianu

Iuliana Bordeianu, jurnalist. 10 ani am făcut știri politice pentru cele mai citate agenții de presă din țara în calitate de reporter, editor, șef de department. 3 ani de știri TV în calitate de producător și coordinator de programe nu mi-au creat de...

Ultimele articole