Un pas în direcția Rusiei

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Ieri, Chișinăul a ajuns oficial în mîinile forțelor de stânga, dar din păcate, și mai aproape de Rusia. Astfel, alegerea socialistului Ion Ceban, în calitate de primar al Capitalei a devenit o performanță istorică pentru Capitală, și asta în condițiile în care Chișinăul nu a fost condus niciodată de un partid de stânga.

Așa-numitul “success”, obținut de sociliști, demonstrează, tranșant, că alegărorii au rămas profund dezamăgiți de rezultatele actualei guvernări, care nu au adus cu sine schimbări concrete, ci doar promisiuni și vorbe goale. Oamenii și-au spus oful și au așteptat, desigur, FAPTE, dar într-un final au fost nevoiți să voteze pur și simplu împotriva incompetenței.

Așa că nu este de mirare că alegătorii, chiar și cei de orientare proeuropeană, pe care îi are Capitala, au decis să aleagă un primar din cealaltă parte a baricadei.

Vorba ceeaîncercarea vină n-are.

Rezultatul era însă unul previzibil de la bun început, și asta pentru că ideea de a crea o coaliție între cele două formațiuni a dat semne de instabilitate chiar de la bun început. Iar în timp ce ACUM nu știa ce să facă după atingerea scopului inițial – înlăturarea liderului PDM, Vlad Plahotniuc, socialiștii au avut tot timpul la dispoziție pentru a marca la alegerile locale generale.

Într-un final, rezultatul scrutinului ar trebui să fie un semn de alarmă și întrebare pentru cei din blocul ACUM, care deja au pierdut o parte din încredere acordată de cetățeni.

Oamenii au nevoie de FAPTE, nu vorbe, iar asta este un imperativ.

Comentarii