Un nou proiect! Euro cluburile!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

„Ce înseamnă un Euro club pentru comunitatea mea…”

Moldova…ţara pe care mereu am iubit-o pentru simplul şi tot odată minunatul fapt că în ea m-am născut, mereu a fost la intersecţia intereselor Marilor Puteri, fapt pentru care s-a răsplătit dureros.

Din păcate, la moment aceasta nu trece prin cele mai plăcute timpuri. Cetăţenii noştri sînt în căutarea a noi posturi de muncă şi toate peste hotare, de cele mai deseori  angajîndu-se ilegal. Nici un risc major nu îi opreşte din aceasta, nici traficul de fiinţe umane, nici lucrul la negru.

Acum cîţiva ani a devenit deosebit de înflăcărate discuţiile cu privire la aderarea la Uniunea Europeană. Paradox, dar oare e pregătită societatea noastră pentru acest proces?!

Orice schimbare vine de la atitudine…ar fi păcat ca odată cu aderarea la UE, toată forţa aptă de muncă să părăsească ţara. Anume din acest considerent cred că Euro cluburile sunt binevenite pentru comunitatea mea, deoarece ele au drept scop informarea tinerilor cu privire la funcţionarea Uniunii Europene şi educare unei noi generaţii pline de entuziasm şi dorinţă de a participa la progresul ţării. E o mare greşeală cînd omul nu ştie ce-şi doreşte, cînd omul discută şi nu ştie despre ce…şi cea mai mare greşeală e faptul că oamenii nu doresc să cunoască.

Ce ar însemna un Euro club pentru mine?! E ceea ce mă face să doresc să cunosc, ceea ce-mi dă noi oportunutăţi şi mă educă la un nivel european, ceea ce-mi spune că mîine va fi mai bine ca azi…ceea ce face ca tinerii din ţara mea să participe activ la viaţa social-politică. Da, da! Euro cluburile sunt o şansă reală de a schimba ceva, de a participa la schimbare. Cel mai interesant fapt e că de fapt Euro cluburile se autogestionează. Aici tinerii primesc primele cunoştinţe cu privire la autoguvernare, self-improvement, management.., toate acele calităţi de care vor avea nevoie în viaţa profesională. „Fericirea constă în lucrurile mici” ,  la fel ca şi progresul. Pas cu pas, detaliu cu detaliu, amănunte, şi toate atît de mici fac ca soarele să ne lumineze calea dreaptă, calea spre succesul nostru…

Uite…priveşte…chiar acolo, pe virful de munte, văd viitorul nostru, viitorul frumos, iar Euro cluburile sunt acele trepte menite să ne ajute să ajungem la el!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii