UN GUVERN CU GÂNDIRE TEHNOCRATĂ

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

A avut Moldova vreodată un guvern tehnocrat? E greu să dai un răspuns pozitiv. Au fost încercări, mai degrabă. Totuşi, ceea ce face acum Guvernul Filip, în plină bătălie electorală, seamănă mult cu acţiunile unui guvern technocrat, ce ţine cont de propriul program de guvernare şi mai puţin de dorinţele electorale ale partidului politic de care ţine.  Or, bruma de stabilitate socială, economică, politică, de care ne bucurăm acum, trebuie menţinută. În caz contrar, o nouă criză ar arunca ţara într-un adevărat hău social-economic, ce ne va ţine ostatici încă mulţi ani înainte.

Important acum este ca noi, societatea, să punem presiune pe Guvern să-şi contune activitatea de o manieră tehnocrată şi să aprofundeze reformele. Numai aşa o să avem un precedent pe care să-l putem aminti guvernărilor ce vor veni şi care, nu exclud, vor avea marea tentaţie să transforme Cabinetul de Miniştri în filială de partid.

 

 

Comentarii