UN GEST AL LUI FILAT, PE CARE ÎL SUSŢIN

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Filat a surprins pozitiv zilele acestea. Şi nu mă refer acum la mărturisirea lui publică şi semi-dezicerea de AIE cu toate păcatele ei, pe care premierul a avut curajul să o facă.

Mă refer la iniţiativa lui Filat de a aduce în Moldova drapelul lui Ştefan cel Mare, cu prilejul aniversării a 20-a a Independenţei ţării noastre. Este un gest pe care îl salut şi sub care subscriu.

Drapelul lui Ştefan a marcat perioada cea mai glorioasă din Istoria Moldovei şi a moldovenilor, a simbolizat demnitatea şi independenţa noastră ca stat suveran.

Să sperăm că prezenţa drapelului lui Ştefan, de ziua de naştere a Republicii Moldova, va fi de bun augur pentru procesele politice ce vor să contribuie la obţinerea integrităţii noastre teritoriale, la reconstituirea naţiunii moldoveneşti, la redeşteptarea mândriei noastre ca popor paşnic, gospodăros, dar şi iubitor de ţară.

Aducerea drapelului este un gest inspirat, iar drapelul la rândul său îi va inspira pe moldoveni la un mai mare ataşament faţă de istoria şi valorile noastre tradiţionale moldoveneşti.

Comentarii

Igor Dodon

Igor Dodon

-Deputat, preşedintele Partidului Socialiştilor- Date personale: Data naşterii: 18 februarie 1975 Lucrări Ştiinţifice: Articole ştiinţifice în revistele ştiinţifice. Programe pentru disciplinele de specialitate în cadrul ULIM şi IMI....

Ultimele articole