Un an de la putciul din Kiev, un an de miracol și bunăstare

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Iată că a trecut un an de cînd coruptul dar extrem de nepriceputul și fricosul lider corupt de la Kiev a fugit din țară lăsînd puterea în mîna unei hunte și totul de izbeliște. (era o hunta pînă la alegerile anunțate)

1. Un an de cînd Ucraina nu mai este acea care a fost.

2. Un an de cînd în țara lor puterea doar mimează exercițiul guvernării.

3. Un an de vis de bunăstare promisă imediat ce vor semna ei ceva acolo într-un oraș departe.

4. Un an aproape este război și mor copii în țara de alături.

5. Un an de cînd puterea și-a supus orice presă și a eliminat orice voce care ar fi avut ceva să spună contra celor care s-au instalat la putere.

6. Un an de Ucraina fără Crimeea

Sunt omorîți oameni, civili, copii femei și bătrîni. Iar în presa patrioată(idioată) de la Kiev nu mai contenesc poreclele și epitetele adresate oamenilor care nu susțin hunta și politica de război. Epitete de genul kalaradî, vatniki, titușki și altele.

Mai bine de un an de cînd oamenii sunt aruncați de fanatici nebuni în tomberoane de gunoi și piși în stradă să semneze cereri de demisie, li se întîmplă  oamenilor de artă, jurnaliști medici (medicul șef al unui spital din Cernăuți). Legea o face strada.

Și se cunoștea din timp că ambițiile străine în Ucraina vor duce la vărsare de sînge, și mult sînge. Tocmai aici în Europa pașnică, într-o zonă unde nu a fost război de la 45 încoace.

Ce a rămas azi din Ucraina? O țară cu pierderi teritoriale și război în est, un guvern marionetă care știe doar să vîndă pe bucăți o țară și să își etaleze incompetența. Un președinte cu grave probleme de integritate morală și psihică care nu a știut să oprească țara din război.

O economie distrusă și o valută națională depreciată cu 100% și mai mult.

Iată visul lor.

Întreb pe acei conducători care astăzi s-au impus la putere în Kiev, S-a meritat oare?

S-a meritat să ardeți kievul 4 luni cu pneuri și petarde? S-a meritat să distrugeți clădirile administrative? S-a meritat să omorîți polițiști pe maidan? S-a meritat să moară peste 100 de protestatari pe maidan?

Dar 6000 de morți în războiul din est s-a meritat oare?

Redau un articol care îl scriam cu un an în urmă la tema evenimentelor din Kiev.

 

Cum a fost pedepsită Ucraina. 

Ceea ce se întîmplă astăzi în Ucraina nu este doar o reglare de conturi internă între anumite forțe politice care se luptă pentru putere. Este un scenariu sinistru pus la cale de forțe externe Ucrainei și potrivnice libertății acestei țări. De facto acum are loc instalarea unor forțe plătite din vest pentru a avea un guvern marionetă, perfect supus și stînd în 2 lăbuțe dînd din coadă și gata să îndeplinească orice comandă venită de la „partenerii strategici”. Este o luptă cu standarde duble, din vest se strigă în permanență către puterile centrale ale Ucrainei să nu admită violențe la adresa manifestanților pașnici. Domnilor comisari și „parteneri” vedeți vă rog numeroasele imagini de pe net cît de pașnici îs acești manifestanți!

Asistăm la o tragedie a unui popor.

Pe de o parte este puterea care a vrut să arate că are o poziție clară și tranșantă în privința asocierii sau nu cu un vector, și care s-a pomenit acum pedepsită și neputiincioasă în fața unor forțe foarte bine alimentate cu bani, tehnică, propagandă și promisiuni din vest. Să ne închipui doar pe un minut ce ar face o democrație vestică cu asemenea manifestanți la ei în capitală, cred că circa jumătate ar rămîne să zacă morți pe trotuare sau închiși la dubă.

Pe de altă parte este opoziția care mai mai a pierdut lupta cînd în sărbătorile de iarnă mitingul lor nu a rămas decît a fi o adunare la un ceai în centrul Kievului. Dar au primit atîția bani pentru asta; au promis atîtea și atîtea; dar mai grele au fost promisiunile de supunere a unei întregi Ucraine care dacă nu vor fi îndeplinite ei vor fi șterși politic dar poate și fizic deoarece aceste forțe cu care s-au legat nu știu deloc a glumi. Și banii pe care i-au primit al de Klicico, Iațeniuk, Tegnigoc și compania trebuie să fie recuperați cumva.

Este un scenariu pe cît de învechit pe atît și de groazniceste scenariul revoluțiilor arabe aplicat în Libia, în Egipt și mai recent în Siria. Acei care dirijează din umbră aceste acțiuni (în mod sigur nu Rusia controlează acțiunile acelor bezmetici) nu se vor sfii nici într-un fel ca să aplice aceleași scenarii sîngeroase de secol 18 cu marca „Poporul se revoltă contra dictatorului” măcar că aceasta înseamnă jertfe omenești, distrugeri de infrastructură, creșterea gradului de nesiguranță într-o țară și poate scoate în scena politică anumite forțe periculoase pentru toți inclusiv și pentru dirijorii din umbră.

Ucraina a vrut să arate că este puternică și că nu va trece la ea același scenariu care l-au aplicat în republici aproape bananiere care nici nu au opus rezistență mare în a-și apăra interesele gen Moldova și Georgia, țări care totalmente au acceptat suzeranitatea străină și vor semna orice act de colonie venit de la metropolă.

Uite că Ucraina nu a vrut să fie la fel, nu vreau deloc acum să apăr puterea de la Kiev și să spun că este una ideală, departe de mine acest gînd, au ei păcate multe atît economice cît și politice, însă ei au avut puterea să arate că nu pot deveni o colonie bananieră a cuiva fie și foarte elevat economic.

Ucraina a ales să reziste, și imediat a fost lovită, și dacă pentru Moldova scenariul a fost destul de scurt și foarte bine jucat de actorii politici pe 7.04.2009 și cei susținuți din umbră au preluat puterea fără ari probleme (ei bine a fost un dezmăț de o zi și atît), atunci Ucraina este o forță mai mare, un urs pe care nu îl sperii cu praștia.

Ceea ce se întîmplă în Ucraina este scenariul Siriei pe tărîm European, eu înțeleg că există anumite interese politice externe, dar toate trebuie să aibă limita bunului simț oameni buni, și acei care conduc operațiunea și finanțează haine, arme și provizii pentru „demonstranții pașnici” trebuie să-și dea seama că nu poți să-ți bați joc așa de un popor aflat în centrul Europei, popor cu care mîine poimîne va trebui să discuți, iar lucrurile vor ieși la suprafață într-o vreme.

Ucraina se luptă, chiar dacă va pierde această luptă, și la putere vor veni marionetele ultra-vînzătoare de țară aceasta a fost totuși o luptă, și mult mai onorabil să lupți cînd știi că ai dreptate decît să te lași călcat în picioare și comandat prin directive. Poate sînt ultimele zile ale unui popor Ucrainean liber, căci calea pe care o vor porni actualii maidanezi din piața maidanului este una ireversibilă, fără drept de apel.

Puteți să vedeți ce dezmăț creează acești demonstranți pașnici în Kiev de a ajuns o capitală europeană să fie arsă cu cauciucuri și scăldată în pietre. Au murit deja oameni, credeți că cei care dirijează din umbră nu știau că așa va fi? Știau, foarte bine își dădeau seama, și vor mai muri, și să moară sute sau mii de oameni în centrul Europei ei nu se vor opri; vor duce scenariul pînă la capăt, vor provoca scandal vor instrui și înarma oameni care vor distruge edificii de stat orice mijloc este bun. Știți de ce pentru că cei care le plătesc maidanezilor nu îi au de oameni nici pe ei nici pe ceilalți ucraineni, sînt doar marfă sau executori de comenzi, numai că unii încă se mai încăpățînează să reziste acestor presiuni și nu doresc să devină marfă și brațe de muncă. Se investește enorm în anihilarea Ucrainei, pentru că miza este enormă, o economie care poate fi dezmembrată, oameni mulți, pămînturi multe și fertile etc.

Eu nu înțeleg un lucru; de ce acești polițiști, băieți din forțele speciale nu deschid focul asupra celor oameni (mai degrabă neoameni căci animale nu-i pot numi, animalele nu trădează), acești bipezi care se pretind a fi „manifestanți pașnici” și aruncă cu pietre de peste 2 kg peste acei oameni care îs în slujbă, îi lovesc pe polițiști cu vergele metalice (арматура) din toată puterea, lovesc cu furtunul de la sistemul anti incendiu apucînd de braț și accelerînd acel furtun de 2 kg peste capurile polițiștilor a căror unică vină este că au primit ordin să apere instituțiile publice de vandalizare. Băieții ăia care dacă li s-ar da liber ar face praf și bucăți din acele animale manifestante nu le fac nimic cu toate că sînt zilnic bătuți, caliciți, se atentează la viața lor. În acest caz cel puțin din legitimă apărare poți omorî acele animale care vin cu intenția de a omorî oameni, care calcă cu tractorul peste poliție și care dau foc lor.

Îndemn pe acei băieți să facă un grup special de să-i mai închidă pe acei mai radicali bipezi din mulțime.

Îmi cer iertare pentru notele cam dure date de mine aici, am vrut să-mi exprim nedumerirea mea față de această revoluție pe care acești învingători care deja se văd la putere o vor scrie ca o manifestație liberă și spontană a poporului care la fel ca în Siria, Libia a început deja să preia controlul în anumite orașe din țară. Nu așa se merge spre un „Viitor decent” nu cu așa oameni și așa forțe.

Doamne ajută poporul Ucrainei!

Iar opoziției actuale, vîndute vectorului vestic îi pot spune că sîngele poporului nu se va șterge cu directive și slogane.

Pedeapsa de la Vilnius. Acest scenariu era demult rezervat Ucrainei și este simplu ca un buna ziua, manifestanții distrug țara iar poliția nu are dreptul să riposteze în forță că au fost deja avertizați de mai marii vestului că vor urma sancțiuni sau poate chiar acțiuni militare ca răspuns.

De ce nu se rezolvă treaba cu un referendum național în Ucraina? Pentru că maidanezii știu bine că îl vor pierde cu un 70% la 30%.

Vedeți imagini ale luptei manifestanților „pașnici” mai jos. Faceți concluzia cine îs animale în aceste imagini și cine dă dovadă de onoare.

P.S. Nu am scris mmăcar o dată în acest articol careva nume de țară sau uniuni dă țări sau nume de oficiali care ar avea interese în acest conflict al Ucrainei. Las publicul să facă concluzii.

Comentarii

Sergiu Ungureanu

Sergiu Ungureanu

Născut în Ţara Moldovei. Activ, hotărît, interesat de fenomenul politic în Moldova şi în lume. Am un acutizat simţ al dreptăţii şi vred că libertatea şi adevărul trebuie să domine peste tot. Creştin ortodox precum toţi înaintaşii mari care au ap...

Ultimele articole