Un altfel de Năstase, unul fără machiaj

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

O televiziune mică a răsturnat, ieri, o buturugă mare. Am privit prestația lui Andrei Năstase la emisiunea Pahomi de la Realitatea. Admit că, pe alocuri, moderatorul avea comportament de șmecher dar această prestație ne-a ajutat să descoperim un altfel de Năstase – unul pus la zid. Unul care se bâlbâie, atunci când nimeni nu-i mai ridică mingea la fileu, așa cum o face Jurnal TV.

Luat pe sus, Năstase a fost pus în situația în care să recunoască lucrui pe care nu le-a făcut publice vreodată, sau chiar să mintă. Întrebat în ce relație este cu oligarhul Victor Țopa, Năstase a declarat că acesta “este un om decent, care a promis public că nu se implică în procesul politic. Victor Țopa are un merit foarte mare că finanțează Jurnal TV”. Mă întreb în fața cui a promis public neimplicare în politică, dacă acesta nu a mai călcat prin Moldova de vreo cinci ani? Publicul este cumva doar finul?

Din afirmația liderului partidului DA, înțeleg că el îl apreciază nu pentru că îi finanțează partidul, ci pentru că dă bani Jurnal TV-ului. Potrivit lui, televiziunea în cauză, NU face partizanat politic!!! Altfel spus, nu promovează niciun partid. Asta chiar dacă Consiliul Coordonator al Audiovizulului i-a aplicat o duzină de amenzi. Vă dați seama unde a ajuns marasmul!? Dacă ar fi să sintetizăm. Asta înseamnă că Năstase îi place de Țopa pentru că e patronul unei telviziuni echidistante, curate ca lacrima și…atât.

Emisiunea a scos la suprăfață nu doar minciuni, ci și adevăruri. Moderatorul emisiunii a amintit că președintele CEC Iurie Ciocan a declarat că, pe lângă trainingurile organizate, a sugerat grupului care a adunat semnături pentru organizarea referendumului să le colecteze în raioane populate mai compact. Le-a dat un sfat chiar dacă nu era obligat să o facă pentru a-i ajuta să respecte procedura legală. Totuși, din motive necunoscute, dar bănuite (pentru că nu puteau aduna semnăturile necesare în raionaele mari) ei au ignorat procedura.

Cu referendumul s-au resemnat. Acum Năstase își rupe cămașa după președinție. Până în 31 octombrie, însă, trenul DA va pierde vagoane în drum spre prezidențiale. Tot, în emisiune, politicianul a recunoscut că vrea să fie președinte și gata. A uitat, însă, că a solicitat partidelor de dreapta să înainteze un candida unic. Eu, cel puțin, nu am auzit ca Maia Sandu sau poate chiar și PLDM să declare că î-l susțin pe Năstase. Ca de obicei, Năstase una fumează și alta spune.

Comentarii

Iurie Morarescu

Iurie Morarescu

Am crescut la țară, printre tractoare. Părinții sunt oameni simpli și, probabil, din acest motiv și-au dorit cu tot dinadinsul să-mi bage carte-n cap. După absolvirea liceului din satul natal, Boșcana (r. Criuleni), am fost admis la Academia de S...

Ultimele articole