Umilinţă maximă pentru corupţie… ups… pentru Filat !!!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Nu credeam să-nvăţ a muri vreodată… Aşa începe Odă (în metru antic) a lui Eminescu.

Parafrazând-o la realităţile noastre, aş putea spune – nu credeam să văd vreodată o sentinţă pentru corupţia din ţărişoara noastră…

Ei, uite, c-am trăit s-o văd şi pe asta!

Şi nu orice condamnare, ci una la cel mai înalt nivel. O condamnare venită din partea celei mai înalte şi respectabile instanţe din lume – Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

În plus, această condamnare a venit şi pentru una din cele mai influente persoane din ultimii ani a unui stat cu mari pretenţii de integrare în Uniunea Europeană.

În fine, să nu vă mai ţin în suspans, este vorba despre ex-prim-ministrul Filat şi respingerea plângerii sale de către CEDO.

Acea plângere, prin care Filat îşi lamenta amarul vizavi de demisia sa pentru motive de corupţie şi dreptul său de a mai ocupa vreodată funcţia respectivă. Bine, hotărârea CEDO vine, de fapt, să justifice decizia de anul trecut a Curţii Constituţionale, pe care acelaşi Filat o condamna la orice colţ.

Acum, argumentele sale aberante au fost pecetluite, văzându-se constrâns să accepte hotărârea instituţiei europene şi să trăiască cea mai mare umilinţă din cariera sa.

Umilinţă, care de altfel va fi completată (sper) şi cu interzicerea de a mai ocupa vreo altă funcţie publică în acest stat.

Evident, din cauza corupţiei…

 

P.S. Precedentul s-a făcut! Aşteptăm alte condamnări…

 

 

Făceţi-vă milă de bieţii oameni şi daţi-le un vot!

 

Comentarii

Nicolae Gârbu

Nicolae Gârbu

Născut la ţară, prin părţile Călăraşi-ului. Părinţii intelectuali mi-au insuflat dragostea de carte încă din copilărie. Gimnaziul l-am spulberat, mai degrabă cu mii de legende şi poveşti, decât cu matematică şi fizică. În perioada 1998-2001, am făcut...

Ultimele articole