Ultimele picături în paharul alianței Maia-Năstase!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

   Nimic nu este veșnic pe acest pământ, nici chiar alianța dintre PAS și DA! 
Privind lucrurile dintr-o parte, este foarte vizibil faptul că tot ce se întâmplă în PPPDA, se face la comanda unor persoane din umbră, iar Andrei Năstase nu face decât să transmită mai departe mesajul. Pentru a avea o față curată, Năstase adesea utilizează serviciile unuia din slujitorii săi, pentru a transmite mesaje atât opoziției, cât și aliaților săi.
Deși la televizor alianța PAS-DA pare atât de puternică, în realitate situația e mult mai simplă. Încă de prin toamna anului 2016, fruntașii Platformei DA au tot atacat-o la greu pe partenera de coaliție Maia Sandu. Pentru a fi mai explicit, anexez aici o frază care aparține unuia din liderii PPPDA, Alexandru Slusari:  ,,E târziu. Nu putem merge în paralel, dar oaia asta (Maia Sandu), în afară de sondaj, nu recunoaște nimic. Dacă IRA va desena cu un procent mai mult pentru ea, va insista că este candidat.”   Eu nuștiu ce fel de pleavă predomină în capul ei, dar cred că un om care se respectă, niciodată n-ar fi acceptat așa declarații, mai ales într-o alianță politică.

Pot presupune că în 2016 s-a închis ochii la aceste atacuri doar pentru ca Maia Sandu să ajungă la alegerile prezidențiale, însă acum deja e 2018, alianța chipurile încă există, iar atacurile continuă să apară. Decizia liderului Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia  Sandu, de a face un sondaj intern înainte de a decide dacă îi oferă susținere președintelui Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, la alegerile anticipate din Chișinău, a stârnit iarăși nemulțumire și critici în tabăra PPDA. Ca și la precedentele conflicte, același Alexandru Slusari, crede că acest pas al Maiei Sandu este iresponsabil. Acesta îi aduce exemplul de la alegerile prezidențiale, iar retragerea lui Năstase în favoarea Maiei Sandu a calificat-o drept ”responsabilitate politică”. Cu alte cuvinte, Slusari este microfonul lui Andrei Năstase, cel din urmă fiind un papă-lapte.

Alexandru Slusari mereu a vociferat ideile PPDA-ului, însă majoritatea evită să recunoască că aceste mesaje sunt destul de grave. Slusari a acuzat-o de mai multe ori pe Maia Sandu și că ar fi un proiect al lui Vlad Plahotniuc, dar și în cazul dat, toți au tăcut fără ca să vină cu o reacție.

Aș putea spune că se simte lipsa rațiunii și a respectului față de sine, referindu-mă la Maia Sandu, însă de la o vreme au început a apărea reacții, sau mai corect spus, niște inacțiuni, care pun la mari încercări pe cei de la PPDA, inclusiv aceste tergiversări cu susținerea lui Andrei Năstase la alegerile locale. Aceste tărăgănări demonstrează încă o dată că nu mai este comunicare între PAS și DA, iar ca exemplu pot fi și declarațiile complicate făcute de Andrei Năstase și Maia Sandu. La conferința de presă unde Năstase s-a desemnat candidat la alegerile locale, acesta a declarat că a discutat cu Maia Sandu referitor la candidatura sa, pe când Maia Sandu declară că ei n-au avut așa discuții, din motiv că dânsa n-a decis dacă PAS va avea un candidat propriu sau nu. 

P.S. Finita la comedia!
#Pace

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Denis Rusu

Denis Rusu

Sunt o persoană obișnuită, cu preocupari sociale și politice. Nu posed nimic ieșit din comun, doar că nu pot accepta unele lucruri, precum manipularea si victimizarile absurde. Poate ca sunt perfecționist, poate ca mai mult echilibrat, dar mereu am a...

Ultimele articole