Ultimele locuri în topul neîncrederii

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Ideea Uniunii Europene este percepută de locuitorii ţării noastre în dependenţă de situaţia de la guvernare. Multă corupţie, multă hoţie, totală neîncredere şi un viitor incert, constituie doar câteva criterii cunoscute populaţiei de la instalarea guvernelor Filat 1 şi Filat 2.

E grav oameni buni. E foarte grav. Parlamentul e la pământ. Guvernul e la pământ. Instituţiile de drept la fel. În general, toată guvernarea e într-un haos total. Nu mai există pic de încredere în societate. Oamenii se bucură la interceptările guvernanţilor, chiar dacă uneori sunt ilegale. Răutatea om-om a atins cote impresionante. Nu mai există respect şi valoare. Nu mai există frică de organele de ordine. Sunt ucise familii, iar frica întoarcerii hoţilor în lege e destul de acută.

Toate aceste nemulţumiri şi-au găsit efectele într-un sondaj al neîncrederii, realizat de IMAS la comanda Publika, şi care reflectă încrederea, sau mai degrabă neîncrederea în instituţiile statului. Conform acestuia, instituţiile statului n-au fost niciodată atît de jos.

Imaturitatea şi iresponsabilitatea politică a liderilor AIE au adus doar deziluzii în societate, iar sacrificiul celora din 2009, care au participat la izgonirea comuniştilor de la guvernare, pare a fi fără careva repercusiuni, atât timp, cât există posibilitatea revenirii respectivilor la guvernare.

Dar, cel mai trist este compromiterea itinerarului european al statului. Oficialii europeni s-au dezamăgit în guvernarea actuală, care părea a fi o mesia pentru suferinzii comuniştilor.

Lupta perpetuă pentru putere a făcut ca populaţia să ceară ba capul lui Filat, ba al lui Plahotniuc, ba al lui Ghimpu.

Nu e exclus un nou 7 aprilie, dacă stimabilii noştri de la guvernare nu-şi vor opri din mândria şi corupţia personală. Şi cel mai de succes proiect poate apărea doar printr-o resuscitare a guvernării. O schimbare a lui Lupu, Ghimpu şi (numaidecât) a premierului Filat.

P.S. Iar în noul cabinet de miniştri nu trebuie să se regăsească niciun fost ministru!

Comentarii

Nicolae Gârbu

Nicolae Gârbu

Născut la ţară, prin părţile Călăraşi-ului. Părinţii intelectuali mi-au insuflat dragostea de carte încă din copilărie. Gimnaziul l-am spulberat, mai degrabă cu mii de legende şi poveşti, decât cu matematică şi fizică. În perioada 1998-2001, am făcut...

Ultimele articole