Ultima vertebră a coloanei a cincea a Kremlinului stă bine, merci, in guvernul de pe Bâc

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Vitalia Pavlicenko, lider al PNL, este extraordinar de buna si de indulgenta, scriind despre Fabrika de la Publika într-un nou format.

Vitalia a transformat Moldpres în agenție de știri, orientată spre occident. Intenționa să stabilească și a stabilit legături cu marile agenții de știri ale lumii. Cunoaște managementul unei instituții media.

Ea a adus modelele românești, preluate de Rompres de la Reuters, Associated Press după revoluție si i-a pus pe toți angajații la muncă.

Nu vreau să spun cu ce seamănă în prezent Moldpres sub aceștia. Preia știrile de la serviciile de presa ale ministerelor, care trebuie lichidate categoric, si publica interviuri cu Vlad Filat.

O moderatoare răbdabilă


Dacă vreți să știi cine-i Vitalia Pavlicenco, citiți în DEX sensurile cuvintelor ”tenacitate”, ”acuratețe” și ”înțelegere”. Nu mă refer la virtuți, la cele altoite de părinți.

Sunt exact calitățile pe care și le-a format stând dreaptă în breaslă, ca de inteligența ei să profite și ”aista” și ”acela”, cu mâna pe fondurile destinate tuturor românilor.

A vorbit cu multă, extrem de multă indulgență și răbdare, despre debutul emisiunii ”Fabrika”, într-o nouă formulă. A lovit cu milă în ai noștri, după cum îmi place să mă exprim în mod curent.

O felicit pentru această cumsecădenie omenească. Căci binele cu bine se face, spune o vorbă.

Eu chiar nu am obiecții față de prestația moderatoarei. Știu ce înseamnă să lucrezi în fața camerei de luat vederi, când te privesc cei cu pâinea și cuțitul în mână.

De regulă, femeile, privindu-te, se gândesc cum ești în pat și la fel fac și bărbații care privesc doamnele.

Este prima reacție a animalului din noi. Și eu sunt la fel, nu vă faceți probleme.

Aici moderatoarea de la Fabrika nu trebuie să-și facă griji. În comparație cu cea de la Politica, de pe TV7 e și mai inteligentă, mai frumoasă și mai de-a noastră.

Pe această Morari când o aud spunând în vârful limbii, într-o română de mahala că ”unirea nu va fi niciodată”, îmi vine să o trimit acolo de unde a venit, fiind expulzată de Putin.

Am declarat că nu spăl lenjeria neamului în public. De aceea nu voi spune nimic despre prestația de ieri a invitatului permanent al moderatoarei emisiunii ”Fabrika”, despre care am promis să scriu ieri.

Consider că e de nivel occidental faptul ca invitații emisiunii trebuie sa fie schimbați permanent, în funcție de subiect. Să zicem, discutăm despre NATO, despre securitate, reîntregire, invităm mereu oameni versați în materie.
Fiindcă eu nu văd cum ați putea discuta cu Cristi Tabără despre NATO și R.Moldova, sau despre relațiile de vasalitate moldo-rusă.

Fiindcă cei de la Publika nu mi-au trimis încă obiecțiile vizând atacul la persoană, pe care mi-l incriminează le dau acest sfat gratuit pajilor puterii în speranța că mă vor edifica, totuși, ca să am cu ce-i acționa în justiție.

Leancă și Corman au făcut-o de kakao!

În altă ordine de idei, trebuie să ne referim și la prestația invitaților, nimeni alții decât Leancă și Corman.
Mie sa-mi spună un invitat că nu aceasta este întrebarea cu care trebuia să încep emisiunea mea, așa după cum a făcut ieri valetul Corman la emisiunea ”Fabrika ” îl dădeam afară mediat.

Sau îl trimitem în Găgăuzia să facă regulă, dar să nu se bage acolo unde nu-i fierbe parlamentul.

Nu e primul care apostrofează astfel moderatorii. O mai face și purtătorul harbuzului, Filat, iar presa din R.Moldova, o.n.g.-urile cu directori și directorași care nu au idee cu ce se mănâncă o știre – tac.

Să procedeze în SUA astfel Obama – nu apare în știri o săptămână, ceea ce înseamnă o tragedie pentru instituția prezidențială.

La noi, vedeți bine, Corman a învățat două sau trei zile scenariul și nu vrea ca moderatoarea să-l dezaxeze că îi sare din cap gândul zubrit.

Ei bine, cu ce-și imaginează Corman că moderatoarea trebuia să înceapă emisiunea? Cu întrebarea dacă și-a bucurat sau nu nevasta, pentru descărcarea nervilor, înainte de a veni la emisiune?

Îi dau un sfat amical atât lui Leancă precum și lui Corman. Luați exemplu de la Adrian Candu, finul lui Plahotniuc, vicepreședinte al Parlamentului și de la Valeriu Streleț care au spus la PROTV lucruri esențiale.

Candu a afirmat că democrații din Adunarea Populară de la Comrat, 21 la număr, vor fi aspru pedepsiți, iar Streleț a afirmat că guvernul a fost ineficient.

Mi s-a făcut sila de Leanca și Corman


Azi am avut un profund sentiment de vomă mediatică, navigând prin știri. Am citit, după evenimentele din Găgăuzia, după provocările secesioniștilor la școlile cu predare în limba română, după neadmiterea cetățenilor moldoveni pe teritoriul Ucrainei din mila lui Filat, fără 400 de EURO, că Leancă și Corman au demonstrat ieri că sunt cunoscători ai unor limbi străine.

A înghețat sângele în mine. Noi intrăm în electorală cu o asemenea echipă de bonjuriști care au stat toată viața peste hotare și și-au scărpinat mădularele ca să vină să ne arate că sunt niște ” măști râzânde”, după cum scria marele Eminescu!

Apropo, dacă eram eu moderatorul emisiunii îl întrebam, pe Leankă, secretar doi al ambasadei U.R.S.S. la București câte mesaje le-a trimis ungurilor și care a fost conținutul lor în cazul în care Ceaușescu nu era împușcat și trebuia să se procedeze la varianta ”B” a dezmembrării statului român.

Ultima vertebra a coloanei a cincea a Kremlinului stă bine, merci, pe Bâc. Ca să o extirpăm din coloana vertebrală avem nevoie de o forță nouă. Ea vine.

Comentarii

Vasile Grozavu

Vasile Grozavu

Spre nenorocul nostru, de 22 de ani ne căznim să aflăm răspuns la întrebarea: ”Și acum încotro?”. Cred că am aflat acest răspuns și cartea mea, ”Înapoi, pe Drumul Mătăsii”, dă un răspuns clar la această întrebare. Eliminarea trădării ca metodă utili...

Ultimele articole