ULTIMA ŞANSĂ

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Ultima şansă
Stimaţi colegi politicieni, stimaţi cetăţeni
Astăzi ar fi putut fi o zi istorică, în care să alegem un preşedinte care să reprezinte consensul şi înţelepciunea clasei politice din Republica Moldova. Un preşedinte care să reprezinte depăşirea crizei politice, coeziunea socială şi stabilitatea pe câţiva ani înainte. Însă nu a fost să fie aşa.
De doi ani de zile, Alianţa insistă pe acelaşi candidat, pe aceeaşi abordare obtuză. Iar PCRM rămâne deocamdată la fel de rigid şi reacţionar în comportamentul său politic. Ambele aceste forţe politice nu au cedat un pas din ambiţiile şi interesele lor partinice.
Din această cauză, negocieri constructive nu au putut avea loc, dialogul pe alocuri a fost pur şi simplu blocat,  iar consensul politic nu a putut fi găsit. Nouă sincer ne pare rău de acest lucru.
Noi, grupul parlamentar al socialiştilor, suntem consecvenţi în decizia noastră. Rămânem la aceeaşi propunere şi soluţie – un candidat apartinic. Fiindcă doar un asemena candidat are încă şanse să întrunească votul majorităţii. Cu fiece zi, acest lucru devine tot mai clar. Când oare îl vor înţelege cu adevărat şi colegii mei din Parlament?
Stimaţi colegi,
Va fi turul doi al alegerilor şi poate atunci veţi înţelege şi voi ceea ce deja au înţeles şi aşteaptă majoritatea cetăţenilor ţării – să alegem un preşedinte de consens, un preşedinte apartinic, să reformatăm Alianţa de guvernare şi să asigurăm stabilitate politică şi dezvoltare economică pentru Republica Moldova.
A rămas o singură şansă, de această dată ultima şansă, pentru a depăşi criza politică din ţară – să alegem în turul II un preşedinte apartinic, care ar fi bine să fie susţinut de către toate forţele parlamentare, şi de partidele din AIE, şi de PCRM, şi de socialişti.
Este ultima şansă să demonstrăm societăţii că putem totuşi fi înţelepţi. Este ultima posibilitate de a evita alegerile anticipate şi de a stabiliza situaţia politică şi socială în ţară. Turul II va arăta cine şi ce valoare politică are, cine se gândeşte la interesele ţării şi cine nu.

Comentarii

Igor Dodon

Igor Dodon

-Deputat, preşedintele Partidului Socialiştilor- Date personale: Data naşterii: 18 februarie 1975 Lucrări Ştiinţifice: Articole ştiinţifice în revistele ştiinţifice. Programe pentru disciplinele de specialitate în cadrul ULIM şi IMI....

Ultimele articole