UE – Justiție progresistă și corectă

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

În virtutea scepticismului meu, pe alocuri exagerat ,recunosc, în vederea vectorului extern al Republicii Moldova și ulterioara dezvoltare a statului nostru în cadrul unor relații strînse cu blocurile precum UE, NATO, Uniunea Vamală, am decis totuși să-mi prezint public opinia vis-a-vis de ultimele evenimente pe care le parcurge țărișoara nostră.

Consider că la momentul actual categoric trebuie limitat oricare mișare anti-europeană. Odată ce un stat alege vectorul de dezvoltare trebuie să îl urmeze, iar schimbarea bruscă a acestuia poate aduce țara la situații nefaste. În final riscăm să existăm singuri fără supotul necesar al unor organisme internaționale sau state.

Ceea ce este important, e că Uniunea Europeană garantează respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului și oferă un cadru instituționalizat bine determinat pentru rezolvarea litigiilor care apar.

Moldovenii, fiind un popor răbdător și pașnic, ultima perioadă trăiesc cu speranța, că ulterior vom avea un trai decent într-o țară democratică și prosperă.

Organismele Uniunii Europene pot contribui substanțial la radierea corupției din sistemul jurisdicțional moldovenesc. Factor, în opinia mea, prezent la fiecare etapă în obținerea justiției, care trebuie a fi echitabilă.

Pe scurt ceea ce avem la moment, și nu este secret pentru nimeni: Justiția în RM se cumpără. Reformarea sectorului este necesară de la temelii. Garantarea unor salarii decente reprezintă un prim pas, dar este nevoie de parcurs etape întregi.

Nu este secret pentru nimeni, justiția, mai mult sau mai puțin corectă, echitabilă o găsim în statele Uniunii Europene.  Sperăm în scurt timp să simțim rodul muncii noastre în parcursul european al statului Republica Moldova.

Este necesar, în opinia mea, să muncim să să aducem țara la nivel de dezvoltare european. Categoric, reiterez, este necesar de limitat acțiunile antieuropene și să facem tot ce ne stă în puteri să dezvoltăm acest teritoriu numit – Republic of Moldova.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Comentarii

Maxim Braila

Maxim Braila

Student la facultatea de Drept USM , anul III. Din adolescenţă am participat la diverse proiecte, care au contribuit substanţial la formarea mea. Îmi plac provocările, şi mereu sunt gata să trec peste ele. În timpul liber îmi place să călătoresc prin...

Ultimele articole