UE este cel mai puțin interesată în plecarea lui Voronin. Sloganul lui Filat: ”Înainte a fost mai ghini!” Fragment din cartea ”Căderea Armaghedonului”

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Nu vă faceți iluzii, Voronin, dacă va trebui, va fi mai pro-european decât voi, acestea sunt convingerile Bruxellesul-ui care are în mână atât torta, cât și biciul.

Cei care nu au conștientizat – e timpul să invoce binecuvântarea tatălui ceresc pentru a se dumiri că liderii politici autentici din R.M. există în două ipostaze – ”variantă de import și de export.”

Acasă spun ” laie”, iar peste hotare „bălaie”.

La mijloc, desigur, e banul, ochiul dracului, de care nu se mai satură nimeni dintre cei care alearga acum pe scena politică în disperare de cauză și ne vrăjesc cu niște povești de adormit copii.

Filat și Leancă, Lupu și Corman fac un joc dublu, ca să spun pe moldovenește, sunt cu două fețe, neînțelegând mesajul zilei – pace și unire, în special cu tovarășii!

Continuare războiului împotriva lui Vladimir Voronin este contraproductivă, iar scribii plătiți ca să-l discrediteze nu pot reuși , fiindcă stăpânii lor nu sunt mai buni, ci mai răi de zeci de ori.

Spectacolele din Pădurea Domnească, de la BEM, de la Aeroportul Internațional Chișinău sunt doar câteva probe.

Spre deosebire de ei, Voronin are reputația unui lider care poate asigura stabilitatea social-politică. Sondajele de opinie confirma acest adevăr.

Să ai 50 la sută din electorat și să fii în opoziție este un anacronism pentru o democrație autentică.

Voronin știe că este curtat de UE și din această cauză are un comportament persiflator față de cei care i-au promis , în 2006, marea cu sarea și nu i-au dat, practic, nimic.

Meritul cel mai mare al lui Voronin constă în faptul că a supraviețuit, demonstrând că este un jucător abil pe care nu-l tragi pe sfoară în condițiile în care Filat și-a nimicit oponenții, mult mai deștepți, din teama ca aceștia să nu-i ia locul.

UE are nevoie de stabilitate social-politică pentru a realiza reformele. Iar actuala CIE este ca o frunză pe apă.

În alți termeni – UE nu are nevoie de război cu Federația Rusă, deoarece conflictul armat din fosta Iugoslavie și dezmembrarea ei, cu o serioasă intervenție NATO, s-a soldat, până la urmă, cu introducerea trupelor rusești în Serbia.

Pentru UE anume Voronin este cireașa de pe tort , dar nu Filat care a provocat numai confruntări pe parcursul a patru ani de guvernare.

Filat a umplut paharul răbdării atunci când s-a adresat la CEDO pentru a-i fi apărate drepturile de cetățean, căruia i s-a interzis să mai candideze la funcția de prim ministru pentru faptul că este corupt.

Cazul este fără precedent. Filat va pierde, fiindcă lumea dezaprobă acțiunile lui. Revenirea lui în politică e imposibilă. Odată cu el va cădea și Leancă.

Victoria lui Voronin în viitorul scrutin este asigurată. Cei care au înțeles acest lucru s-au repliat .

Plecare subită a lui Plahotniuc din parlament și tăcerea alarmantă, pustie de texte de pe blogul său, este aducătoare de noi schimbări.

Nu anticipăm dar, din câte se pare, Plahotniuc schimbă caii și este cel care va crea o alianță cu Voronin.

El va veni cu deputații săi aleși pe listele nominale și se va coaliza cu Voronin.

Dacă nu va fi modificat sistemul electoral, Plahontiuc va avea suficientă influență pentru a-și include oamenii săi pe lista PD.

Ei vor vota pentru o mare coaliție de stânga în viitorul legislativ.

Apelurile disperate ale tânărului însurățel Filat care consideră că e bună coaliția în care conduce autoritar numai el sunt un fel de slăbiciune fizica după ce a fost devorat de viitoarea consoartă.

Cu Filat, care a distrus tot ce a putut, a trădat, a eliminat nu mai coalizează nimeni. Nici chiar recent creata formațiune , condusă de laureatul primului Boris Glavan al Komsomolului din Moldova, Ion Hadârcă.

Acesta îl va decapita după ce va câștiga în instanță dosarul privind renegocierea contractului de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău, dat rușilor pentru 49 de ani.

Această trebușoară lui Filat nu este dispus să îi o ierte Bruxelles-ul.

Așa că Filat nu are cu cine se porni la drum. Mișcarea lui înainte este aidoma celei
a lui Petru Lucinschi.

Lucinschi era la Bricreni în campanie electorală. După întâlnirea cu alegătorii, de el s-a apropiat un bătrân mucalit care l-a privit încurajator, i-a strâns mâna și i-a urat:

– Apoi, Petru Chirilovici, să mergeți tot înainte, că înainte a fost mai bine!

UE cunoaște acest adevăr și a pus cruce pe el. Filat va pleca, iar asupra sicriului sau politic va împinge țărâna tanchistul Ghimpu.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Vasile Grozavu

Vasile Grozavu

Spre nenorocul nostru, de 22 de ani ne căznim să aflăm răspuns la întrebarea: ”Și acum încotro?”. Cred că am aflat acest răspuns și cartea mea, ”Înapoi, pe Drumul Mătăsii”, dă un răspuns clar la această întrebare. Eliminarea trădării ca metodă utili...

Ultimele articole