TULBURE LIMPEZEȘTE APELE

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Ex-ambasadorul Republicii Moldova la ONU, Alexei Tulbure, notează într-un text apărut pe portalul newsmaker.md că viitorii deputați ai blocului electoral ACUM ar trebui să își depășească fobiile politice și să voteze în prima ședință a viitorului legislativ moldovean împreună cu reprezentanții Partidului Socialiștilor, totul pentru a scăpa Republica Moldova de “metastazele mafiote”. De aici.

Alexei Tulbure este un apropiat al Platformei Civice Demnitate și Adevăr, un personaj care după primul protest al acestei platforme, alături de Andrei Năstase, Igor Dodon și Renato Usatâi, a luat al doilea cuvântul.

Apărut cu trei zile înaintea alegerilor parlamentare din Republica Moldova, textul pregătește opinia publică pentru o alianță a blocului electoral ACUM, sau a unei părți a acestuia, cu viitorii deputați socialiști și cei conduși de Renato Usatâi – o alianță care are scopul de a întrerupe prezența Partidului Democrat din Moldova la guvernare.

Textul lui Alexei Tulbure lipezește apele și explică declarația vice-președintelui Partidului Acțiune și Solidaritate, Mihai Popșoi, făcută în urmă cu câteva zile despre o posibilă scindare a blocului electoral ACUM după intrarea în Parlamentului Republicii Moldova. Într-o declarație făcută pentru postul de televiziune TV8, Popșoi a spus că, după ce va ajunge în Parlament, blocul electoral ACUM nu va mai exista, pentru că se va separa în două sau chiar trei fracțiuni parlamentare. De aici.

Toate aceste detalii dau la iveală un scenariu care mai vechi apărut într-un grup confidențial numit „Grup de coordonare comuna” din care, alături de politicieni moldoveni, au făcut/fac parte mai mulți membrii ai societății civile din Republica Moldova: Igor Boțan, Arcadie Barbăroșie, Vladislav Kulminski, Andrei Popov, Alexei Tulbure, Maia Sandu ori Ilan Cașu (omul lui Renato Usatâi la Chișinău). Coordonarea are un singur scop întreruperea destinului de apropiere europeană a statului moldovean. Constat, că pentru a schimba cursul de dezvoltare al statului moldovean, geopolitica se amestecă încă odată în procesele electorale moldovenești.

Concluzia, simplă: acceptul acestei coordonări a transformat-o pe Maia Sandu într-un personaj politic în care românii basarabeni nu pot avea încredere. Această coordonare între liderii societății civile și cei ai opoziției socialiste și de pe dreapta are scopul aducerii Partidului Socialiștilor la putere în Republica Moldova.

 

 

Comentarii

Victor Nichituş

Victor Nichituş

Victor Nichituş este unul dintre jurnaliştii incomozi, pentru mulţi dintre cei care încearcă să aibă un loc în pestriţa arenă publică de la Chişinău. Acuzat ba de Putere că este de partea Opoziției, ba de Opoziție că ține cu Puterea, atât oficialii...

Ultimele articole