Trio-ul Hoţie-Voronin-Lux

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

E de domeniul naivităţii să crezi că un preşedinte de ţară, care a avut două mandate consecutive în secolul XXI, trăieşte într-o avuţie a bunului simţ.

Câteva zile în urmă, citisem despre noul top Forbes, care s-a mărit atât în ceea ce priveşte numărul miliardarilor, cât şi a miliardelor deţinute de aceştia. Din păcate, n-am avut norocul să văd întregul top, căci poate aş fi depistat şi câţiva moldoveni pe-acolo. Dar pe de altă parte, trebuie să fii nebun (în sensul de răbdător) să parcurgi o listă de peste 1600 persoane.

Din fericire, jurnaliştii de la noi mi-au uşurat munca, prin publicarea unui articol ce vizează luxul fostului preşedinte Voronin (apropo, cel cu două mandate consecutive). Mă rog, cele 70 milioane de lei, investite în automobilele de lux, n-ar fi de ajuns pentru a-l include în marele top al miliardarilor, doar că automobilele nu sunt unica investiţie a oligarhului comunist. Cunoaştem pasiunea sa pentru zboruri private, vacanţe scumpe şi destinaţii de vis. Mai suntem la curent şi cu plăcerea domniei sale de a deţine imobile, terenuri şi sute de hectare de pădure.

Conform DEX-ului, termenul de HOȚÍE înseamnă “faptul de a fura, de a trăi din furturi; faptă săvârșită de hoț, furt, furtișag”.

Prin urmare, este destul de clar cu ce s-a ocupat marele preşedinte al nostalgicilor comunişti în cei 8 ani guvernare. Cu hoţia. Căci într-un stat, care se consideră a fi cel mai sărac din Europa, nu poţi aduna mare avere, decât prin hoţie. Şi da, parafrazând un mare economist (i-am uitat numele), cel mai mare decalaj între bogaţi şi săraci, îl găseşti în ţările sărace.

Într-un final, îmi pun o singură întrebare – Cum va mai ieşi Voronin în faţa poporului, după “deconspirările” acestui lux?

P.S. Aşteptăm deconspirarea următorului oligarh…

Comentarii

Nicolae Gârbu

Nicolae Gârbu

Născut la ţară, prin părţile Călăraşi-ului. Părinţii intelectuali mi-au insuflat dragostea de carte încă din copilărie. Gimnaziul l-am spulberat, mai degrabă cu mii de legende şi poveşti, decât cu matematică şi fizică. În perioada 1998-2001, am făcut...

Ultimele articole