Trei crai din PD+ Maia la pas prin Bruxelles

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Zilele trecute, Plahotniuc, Filip și Candu au întreprins o vizită la Bruxelles.

A fost și Maia Sandu.

Cei trei mergeau cu PAS grăbit, în față,  Maia–la pas, cu mult în urma lor.

Cei trei aveau agenda supraîncărcată.

Maia o avea lejeră.

La întîlnirea cu liderii grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European, cei trei, cărora li s-a alăturat și deputatul Marian Lupu, au spus, într-un glas: „Ne-am asumat cele mai dure reforme din 2009, iar faptul că schimbările spre bine deja dau roade a fost remarcat și de Fondul Monetar Internațional, și de Uniunea Europeană. ”

Maia a zis: „Nu credeți nimic, baliverne, ei trebuie să plece urgent și să venim noi și numai atunci să alocați Moldovei 100 milioane de euro!”

“Este important să fim informați direct de către voi despre ceea ce se întâmplă în Moldova, deoarece unii așa-ziși prieteni de-ai voștri prezintă aici informații, care nu corespund realității. Noi înțelegem supărarea lor că nu sunt la guvernare”, a spus liderul grupului APSD, Gianni Pittela.

Aici Maia a oftat și a zis numai: „Jos Plaha!”

Discutînd despre modificarea  sistemului electoral, Vicepreședintele grupului APSD, Knut Fleckenstein, a recomandat ca deputații de la Chișinău să continuie dezbaterile publice  privind trecerea la sistemul electoral mixt.

“Credem că ați reacționat calm și cu înțelegere la avizul Comisiei de la Veneția. Îndemnăm să începeti în curând noi consultări pe acest subiect”, a spus Knut Fleckenstein.

Maia a zis: „Trebuie stopate dezbaterile, pentru că la viitorul sondaj ar putea să fie de acord cu sistemul lor electoral nu 70, dar  99 % din alegători! Li-ber-ta-te lui Renat Usatîi!!!”

După asta președintele PDM le-a prezentat partenerilor europeni proiectul privind interzicerea propagandei rusești, ca  „o măsură vitală pentru securizarea spațiului informațional al Moldovei”.

Liderii politici din Parlamentul European  au  declarat că „Uniunea Europeană nu dorește ca Moldova să se certe cu Rusia, dar încurajează Chișinăul să-și apere propriile interese”.

Maia a sărit brusc de pe scaun și a zis: „Prietenia noastră cu Moskova este vitală. Fratele Renato și vărul Petrenco m-au îndemnat să vă spun că fără Kremlin bandiții ăștia vor guverna pînă la sfîrșitul lumii în Republica Moldova. Iar noi atunci vom fi foarte bătrîni…”.

La întrevederea cu vicepreședintele Parlamentului European, Ioan Mircea Pașcu, dar și cu liderii grupului Popular European ai Alianței Liberalilor și Democraților din Europa și grupului Verzilor cei trei Crai din PD și deputatul Marian Lupu au declarat că miza guvernării proeuropene  din Moldova e „de a apropia țara noastră de Uniunea Europeană.”  Ei  au evidențiat și  unele dificultăți care apar în relația cu Rusia, menționînd  că România, în calitate de stat-membru UE, rămâne partenerul cel mai  fidel pentru Republica Moldova.

Maia a zis: „Joooooos corupția, mafia și banditismul! Jos cu oligarhia! Eu sunt cetățean român, dar nu doresc nici în ruptul capului unire cu statul european România!”

Politicienii au surîs, acest gest însemnînd că părerea Maiei a fost auzită și în Parlamentul European.

La  întâlnirea cu vicepreședinta grupului Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa din Parlamentul European, dna Norica Nicolai, Plahotniuc, Filip, Candu și Lupu au solicitat suportul Parlamentului European în promovarea legii privind interzicerea propagandei rusești în mass-media din Moldova.

Solicitarea lor a avut un răspuns pozitiv din partea vicepreședintei ALDE.

Maia a zis: „Lăsați odată Rusia în pace! Nu vedeți ce-au pățit ucrainenii din cauza asta? Nu călcați pe grebla lui Poroșenko, prietenul la cataramă al lui Plahotniuc!”

Plahotniuc s-a întâlnit, la dorința sa, și cu deputați europeni, care sunt contra  intenției de modificare a sistemului electoral în Moldova.  Discutînd cu deputatul Cristian Preda, din grupul Popularilor Europeni, Plahotniuc a amintit că „sistemul electoral mixt a fost anterior promovat de către Partidul Liberal-Democrat(PLDM), iar PDM și-a asumat doar  să ducă la bun sfârșit această schimbare”. Deputatul Cristian Preda a declarat că  el oricum nu-și schimbă părerea, considerînd că modificarea sistemului electoral  ar putea pune în pericol existența pluripartidismului în Moldova.

Maia, auzind cuvîntul aurit: PLDM și-a amintit de idolul ei politic Filat și l-a îmbrățișat pe deputatul european, zicîndu-i doar atît: „Cristiane, ei vor ca eu să nu ajung niciodată prim-ministru și nici speaker! Mi-au furat postul de președinte și nu pot dormi din cauza marii mele popularități în mase! Jooooos cu ei!”

După acest icnet politic, Maia s-a făcut brusc nevăzută, plecînd, probabil la Frankfurt și după aia la Moskova, pentru noi indicații, iar demnitarii din PD au revenit la Chișinău, profund satisfăcuți de întîlnirile cu politicienii din Parlamentul European.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Traian Vasilcău

Traian Vasilcău

traianus, tot el Traian VASILCĂU minicatastif de autor: sunt aproape strămoș: am un car de ani, poeţii aşa de mult nu trăiesc. ador Libertatea, fug cît pot de lichele, dar dau mai tot timpul de fraţii lor: de minciunoşi, agresori, pîrîtori şi h...

Ultimele articole