Trebuie să-l clonăm pe Voronin

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Tot mai multă lume nemulţumită de activitatea AIE. Şi conform principiului relativităţii umane – tot mai bine era atunci – populaţia îşi doreşte întoarcerea lui Voronin.

Un Voronin ca la începuturi, când a făcut ordine în ţară, a închis hoţii în lege, a achitat datoriile salariale ale bugetarilor, a strâns cureaua traficului (şi de fiinţe) şi, în fine, a pus la punct principiul ierarhiei în stat. Chiar dacă era un stat cam poliţienesc, chiar dacă aveam un pic de dictatură, “hăţurile” statului erau bine dirijate.

Acum, cu animalele din fabula guvernării, mergem la râpă. De fapt, suntem deja în râpă. Dar ne ducem la vale. Sau la fundul ei…

Îl vrem pe Voronin! Suntem sătui de corupţie! Suntem sătui de contrabandă! Suntem sătui de omoruri! Suntem sătui de incompetenţă! Etc…

Îl vrem pe Voronin înapoi!

Oameni buni, Voronin nu mai e cel din 2001. Nu mai e nici cel din 2009. E bătrân şi ramolit. E dornic de răzbunare. Aşa că, revenirea lui la putere ar putea aduce un război civil. AIE-ul şi-ar pierde treuca. Trădătorii comunişti la fel. Va avea destulă putere Voronin să le ţină piept?

Voronin a fost prea umilit în ultimii 3 ani. Credeţi-mă, oamenii bătrâni sunt destul de insuportabili. Sunt destul de răzbunători. Iar un nou previzibil eşec, îl va face să fie mai tiran ca Stalin.

Gândiţi-vă un pic când veniţi cu asemenea propuneri.

P.S. Sau poate aveţi tehnologia să-l clonaţi la “parametrii” anului 2001?!

Comentarii

Nicolae Gârbu

Nicolae Gârbu

Născut la ţară, prin părţile Călăraşi-ului. Părinţii intelectuali mi-au insuflat dragostea de carte încă din copilărie. Gimnaziul l-am spulberat, mai degrabă cu mii de legende şi poveşti, decât cu matematică şi fizică. În perioada 1998-2001, am făcut...

Ultimele articole