Traseismul politic – noul trend la PAScuDA

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.
Moldova, Chisinau, alegeri, PAS, PPDA, PL, Maia Sandu, Andrei Nastase, Valeriu Munteanu, 2018, 2019

 Traseismul politic este un fenomen des întâlnit pe scena politică din Republica Moldova. Ca și în orice domeniu, și în politică sunt astfel de eroi, dar de data această nu mă voi referi la Oazu Nantoi sau alți indivizi de acest gen.
   Mai mulți deputați au părăsit PCRM la sfârşitul anului 2015, declarând că nu mai vor să facă jocurile formațiunii care i-a adus în Parlament. În luna martie 2017, cei 14 deputați au aderat la PDM, după care au urmat mai multe reacții. Deoarece am menționat numele Maiei Sandu, vreau să o citez: „Dacă PD declară că este împotriva traseismului politic şi afirmă că promovează responsabilizarea deputaţilor care şi-au trădat alegătorii, nu ar fi trebuit să-i primească pe transfugii care au părăsit PCRM.”
  După așa declarație, cred că majoritatea alegătorilor s-au gândit că Maia Sandu este absolut contra traseismului politic, însă, realitatea este alta. Nemaivorbind de faptul că Maia Sandu singură este un transfug, care a părăsit PLDM-ul și a format PAS, dumneaei a început a atrage în jurul ei și persoane despre care spunea anterior că sunt oamenii mafiei. Un astfel de personaj este Valeriu Munteanu, fost ministru, deputat și primar al PL-ului.
Pentru a fi mai pe înțelesul tuturor, voi începe de la faptul că ,,gurile rele” vorbesc de faptul că Munteanu nu a fost cel mai cinstit ministru și pentru a ajunge la el în cabinet, se achitau sute de euro, iar pentru a fi numit pădurar, sumele ajungeau la 3-6 mii de euro. După ce a demisionat, Valeriu a dorit să vină în fruntea PL, iar după campania electorală din primăvară, acesta a început să convingă liderii din teritoriu pentru ca la Congresul PL, să-l voteze pe el și nu pe Chirtoacă așa cum dorea Ghimpu. Planul a eșuat din motiv că Ghimpu mai are oameni devotați, doar că după asta, se pare că ajungem la traseismul politic menționat mai sus. Valeriu Munteanu nu se mai regăsește în PL, însă este ademenit de PAS-ul Maiei Sandu, cea care se arăta foarte deranjată de acest fenomen pe nume traseism…

În următoarele zile, Valeriu Munteanu va apărea alături de Maia Sandu pentru a chema lumea la vot, chiar dacă PAScuDA mereu au alungat unioniștii de la manifestații. Munteanu nu e omul cu cauze, el e pentru putere, anume din acest motiv se va regăsi printre scula lui Filat și finul lui Țopa.
Despre faptul că Munteanu pleacă a scris chiar și Mihai Ghimpu, omul care striga cândva că Filat și Maia fură miliarde, iar toți îl numeau nebun…
PL, PAS, DA, Moldova, Chisinau

Maia Sandu își calcă în picioare cuvântul și acceptă traseismul , ceea ce demonstrează încă o dată că are alte principii, anume de asta Munteanu se va regăsi aici, deoarece el devine un simplu trădător.

#Pace

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Denis Rusu

Denis Rusu

Sunt o persoană obișnuită, cu preocupari sociale și politice. Nu posed nimic ieșit din comun, doar că nu pot accepta unele lucruri, precum manipularea si victimizarile absurde. Poate ca sunt perfecționist, poate ca mai mult echilibrat, dar mereu am a...

Ultimele articole