Transnistria durerea care încă sîngerează

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Conflictul transnistrean a fost şi rămîne o rană deschisă, o rană care nu a fost rezolvată la timp, înainte să apară sau cînd a apărut. Este o greşeală a conducerii de atunci a noastră, este o greşeală strategică care continuă şi pînă astăzi.
Nu vreau să arăt astăzi cu degetul spre cine este vinovat şi cine a lăsat ca o clică criminală de ocupaţie să ia puterea în transnistria. Atunci au venit fel de fel de venetici să lupte acolo, s-au cubărit ca o ceată de bandiţi şi au început a face nelegiuiri.
Băieţii noştrii care au luptat ca eroii acolo în Transnistria au fost pur şi simplu trădaţi în numeroase episoade mici atît prin scurgerea de informaţii despre ce operaţiuni şi unde se pregătesc din partea poliţiei noastre şi a armatei naţionale. Cu toate acestea băieţii au făcut minuni de vitejie au luptat ca nişte lei contra unui duşman şi mai numeros şi mai bine înarmat. Am discutat cu mulţi combatanţi, participanţi la acele tragice evenimente, ei au făcut totul pentru ţara asta, au apărat sate care astăzi ar fi fost sub jurisdicţia regimului criminal dar ei au rezistat, Oameni cu literă mare.
Am gasit unele filme pe net şi vreau să atrageţi atenţia la atmosfera acelor timpuri şi tragismul situaţiei, credinţa adevărată în dreptate, lacrimile de durere şi bucurie, totul este atît de adevărat şi cu atîta dăruire s-au dat acei oameni idealului pentru care s-au luptat. Astăzi timpurile pe mulţi i-au schimbat, am devenit poate mai reci, mai străini, mai distanţi de valori, mai moderni.
O serie de filme deosebite, care merită să le vedem şi să le înţelegem.
http://www.youtube.com/watch?v=2537NwpgHwc&list=PLC307F9EE7D6FCE76

Comentarii

Sergiu Ungureanu

Sergiu Ungureanu

Născut în Ţara Moldovei. Activ, hotărît, interesat de fenomenul politic în Moldova şi în lume. Am un acutizat simţ al dreptăţii şi vred că libertatea şi adevărul trebuie să domine peste tot. Creştin ortodox precum toţi înaintaşii mari care au ap...

Ultimele articole