Totul pentru partidul Unic şi Iubit

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Îmi amintesc vremurile de trista amintire, cand exista doar partiul unic. Oh wait. Ele încă există. Şi partidul unic încă există. Doar are diferite denumiri de-a lungul timpului. Singura problemă este că, în loc să evoluăm, ne concentrăm doar pe slujirea partidului unic şi ne înecăm în noroiul comunist de care nu suntem în stare să scăpăm.

Înţeleg faptul că nu mai e socialism, că nu mai e comunism, că e democraţie, dar între timp lumea a trecut pe lângă noi, iar aici lumea s-a blocat şi a rămas blocată în bordeie, de parcă ar exista încă antenele de bruiaj care să nu permită accesul la informaţia românilor sau la orice altceva este în aer aici.

Ca să explic un pic. Politica de aici este atât de socialistă, încât nimeni nu are voie să facă nimic. Nimeni nu are voie să zică nimic. Opoziţia nu există pentru că este partidul unic la putere. Socialiştii adică. Şi dacă e partidul unic la putere, nu ai voie să spui nimic împotriva partidului unic. Rişti să fii deportat, s-au mai întâmplat cazuri.

Care altă opoziţie există în 2020 în Moldova, republica independentă.

Am putea spune că o opoziţie puternică este Partidul Democrat. Dar ei au doar noroc că la un moment dat, cineva foarte deştept le-a spus cum să îşi facă organizaţiile locale şi acum au cei mai mulţi primari. Dar degeaba ai primari dacă ei nu spun nimic. Degeaba ai ditamai organizaţia de partid, daca ei nu spun nimic. Probabil tuturor le convine tot şi pentru asta pot să mulţumească partidului Unic. Slavă!

Am putea numi opoziţie oamenii Maiei, foştii oameni ai lui Filat. Dar văd că în partidul ăla au rămas doar oamenii care ştiu doar să ţipe. Ştiţi voi, cum se ţipă. Adică ei au ţipat la UE, nu mai daţi bani că nu suntem noi la putere. Au ajuns la putere, iar au ţipat, suntem noi la putere, daţi-ne banii. Au luat banii şi au plecat de la putere. Acum e partidul unic la putere, oh, dar nu putem ţipa impotriva partidului unic. Adică nu avem nimic cu ei, sunt ei la putere, noi am luat banii, nu mai avem de ce să ţipăm. Plus că am fost în alianţă cu partidul unic, ne-a dat de mâncare, cum putem să nu pupăm mâna care ne-a dat de mâncare.

Am putea numi opoziţie oamenii lui Andrei. Dar stai că ăştia au fost cu partidul unic întotdeauna. Au protestat cu ei, au fost cu ei la putere. Acuma fac orice altceva numai ca să rămână undeva acolo şi să primească bani prin orice mijloace, pentru că nu putem să muncim. Păi nu muncim suficient pentru partidul unic? Nu pentru cetăţeni, că nu cetăţenii ne dau nouă bani, ci partidul unic.

Unioniştii. Am râs. Tare am râs săptămâna trecută când am văzut nu ştiu ce poză cu 5 unionişti la o masă care discutau ceva strategie. Mi s-a atras atenţia că nu e frumos să râd de preşedinţi de partide unioniste. Şi am râs iar. Scuze. Dacă ei erau preşedinţi, scuze. Mă întreb cum se salută, cu domnule preşedinte? Dar bodyguarzii lor cum se salută, că sunt preşedinţi, domnule asistent al domnului preşedinte?
Unioniştii s-au bucurat atunci când au tot venit banii de la ministerul românesc. Acum că s-au terminat banii şi pentru că nu au fost în stare să discute cu nimeni din piaţa politică, s-au trezit că au rămas doar 5 şi că nu îi ascultă nimeni. Păi normal. Când au fost bani era bine, acum când nu mai sunt … de ce nu ne ascultă nimeni.

Şi peste toţi ăştia tronează partidul unic. Socialiştii. Iar ei aplică aici metode de test politic. Adică vrei să critici un membru de-al lor, ia hai să discutăm, ca la final sa te închidă, la fel cum e în Rusia cu opoziţia. Sunt suficiente două, trei exemple, în Rusia mai vede cineva opoziţie?

Divizează şi cucereşte. Oh. E atât de simplu. Iar oamenii sunt atât de mici.

Comentarii