Țopii și-au mai cumpărat o sculă. Una de import

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Acum cîțiva ani Vlad Plahotniuc a avut  o întîlnire offline cu un grup de bloggeri. Probabil vă amintiți ce reacții au urmat după aceasta, despre cum Plahotniuc vrea să cumpere bloggerii, să-i subordoneze, ș.a.m.d. Printre acei bloggeri au fost și din cei care îl criticau și îl critică dur și acum pe Plahotniuc, iar întîlnirea de atunci a fost anunțată, organizată, a participat un grup mare de persoane. Dar ce încredere poți să ai în întrevederile tete-a-tete noaptea, prin baruri, departe de ochii lumii, dintre un politician care pune la cale o acțiune ”de anvergură” și un blogger considerat independent, fără afiliere politică și care se crede mai că prorocul contemporan al Republicii Moldova? Și mai ales cînd afli că bloggerul „independent” și fără afiliere politică îi mai dă sfaturi controversatului politician, care, întîmplător sau nu reprezintă interesele cîtorva personaje controversate care se ascund de justiție, după ce pe la sfîrșitul anilor 90, dar și ceva mai tîrziu se comportau ca gangsterii din filmele americane. Nu știu voi e părere aveți, dar eu nu aș avea încredere nici în politician, nici în bloger. Și dacă nu v-ați prins, vorbeam mai sus de întîlnirea nocturnă dintre politicianul Andrei Năstase și bloggerul Vitalie Cojocari.

Cel mai interesant este că „povestea” a fost scoasă la iveală chiar de Cojocari. E și normal, cel care are ce ascunde, începe atacul. Iar povestitorul a prezentat o poveste de groază în care mare politician, apărătorul națiunii cît pe ce să fie agresat de deputatul Constantin Țuțu, iar totul era filmat de un coleg de fracțiune al lui Țuțu. Mai mare tîmpenie, demult n-am auzit – ca un deputat să agreseze un politician și să se lase filmat. Prea aduce a știrile de la ora 17.00 de la Pro TV toată istoria.

Aflăm însă că totul a fost foarte diferit de ce povestește Cojocari, căruia se pare îi era rușine de faptul că el, „independentul” a fost surprins în timp ce îl sfătuia pe Năstase cum să organizeze mitingul din 24 aprilie și cum să-l întoarcă așa încît să iasă în favoarea lor.

Se pare că Năstase și Țopii au rămas fără personal dar au ajuns și în criză de idei, astfel că sunt nevoiți să plătească pentru „sînge proaspăt”. Da, într-adevăr după ce a rămas fără partenerii politici – Dodon și Usatîi, după ce în cele zece corturi din PMAN rămase, suflă vîntul, după ce oamenii s-au dezamăgit în Platformă, iar liderii acesteia sunt în picaj în sondaje, Platforma are nevoie de ceva nou. Dar de ce să nu anunțe noile achiziții public, dar să se folosească de ele noaptea prin baruri? Sau așa, de fapt, procedează gangsterii?

Păcat însă de Dl Cojocari. Vorba aia – atît de tînăr, dar deja mincinos.

Comentarii

Marcel Istrati

Marcel Istrati

Născut la Sîngereii Noi, Bălți. A absolvit liceul teoretic "Grigore Moisil" și Universitatea de Stat din Moldova. Colaborări cu media locale din cadrul Asociației Presei Independente, în special ziarul Spros i Predlojenie (Bălți), precum și site-uri ...

Ultimele articole