Țopii, Petkov și Usatîi au compromis până și ideea de manifestare de protest

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Am scris și azi dimineață un text despre tinerii care au încercat din răsputeri zilele acestea să organizeze o măsură de protest în cel mai pașnic mod. Dar, protestul acestora s-a transformat într-o mică ședință în fața magazinului unde se vinde pâine proaspătă cu 16 kopeici și salamul cu 2 ruble. Au fost vreo 30 de tineri și câțiva jurnaliști. În rest, au fost bătrâni cu pașapoarte sovietice expirate, care scandau altceva, numai nu ce trebuia. Au fost aduși de Mocanu și Ursachi, activiștii din „Antimafia” fugarilor. Printre ei au fost băgați și oameni politicianului pribeag, că… fără nu era posibil…(vezi foto de mai jos).

După cum am scris și în articolele precedente, pentru azi și-au anunțat prezența reprezentanții Țopilor și cei ai lui Usatîi. Ei au fost, s-au prezentat la apel. Cineva chiar a strigat în timpul micii manifestații să fie date jos toate cagulele de pe cap, să se vadă și ochii provocatorilor. Emisarii pro-ruși au ales să se îndepărteze și discutau aprins ce au de făcut în continuare, supărați că au venit prea puțini la protestul care se anunța să fie unul la fel de mare cum a fost cel din 7 aprilie 2009.

Planurile pro-rușilor au fost date peste cap, tot din cauza lor. Țopii, Usatîi, Petkov și Petrenco, cei care zilele acestea tot au depus un mare efort să cheme oamenii în stradă, au băgat sperieții în poporul pașnic, iar până la urmă protestul s-a soldat cu un eșec. A fost citită o proclamație în fața celor care au venit pentru altceva, iar semnăturile „vor fi adunate”… cine știe de unde și când. Atât!

De ce activiștii politici, în frunte cu avocata Ursachi, au ales să strice protestul unor tineri? De ce au compromis ceea ce se pornea să fie până la urmă un curent de iarnă care să aducă poate și schimbarea? Să ne amintim că organizațiile unioniste adunau în anii precedenți mii de participanți la acțiunile lor. Azi au fost vreo câțiva, erau greu de numărat printre pensionarii plătiți de Țopi să strige în Piață „Jos Lupu” și ”Jos Plahotniuc”. Bătrânii au venit să înghețe, și să profite de ei cei care au alte interese.

Ceilalți, ai lui Hachikō, au șoșotit încetișor despre eveniment și au ales să nu se implice în dezbateri. Au fost spectatori, rămânând în așteptare că poate vor mai veni câteva mii de oameni. Nu a mai venit nimeni, fiindcă toți au refuzat să fie în aceeași oală cu pro-europenii și cu pro-rușii. Nici cei mai guralivi de pe Facebook nu au fost. Toți au rămas acasă și au hotărât să nu joace după cărțile aruncate pe masă de Petkov și Hachikō, amestecate de Mocanu, reprezentantul Țopilor.

Să ne mai amintim că JurnalTV este practic instituția media care mobilizează oamenii cel mai bine. Au destule evenimente la care au venit mii de oameni după ce au fost îndemnați de vedetele acestui post. De data aceasta, chiar dacă ieri din oră în oră a fost difuzat reportajul că azi vor fi proteste, nu au venit nici cei care privesc și sunt năuciți de politica editorială a Jurnalului (probabil Ursachi o să-i certe live pe toți cei care nu au fost în Piață).

Azi toți și-au învățat lecția, iar apucăturile pro-rușilor au fost stinse repede prin reacția și pregătirea organelor de forță. Probabil pro-rușii au crezut că va fi o reacție întârziată cum a fost ordonat în 2009, însă de această dată polițiștii au fost prezenți la fiecare câțiva metri, și au stat țintiți cu ochii spre fiecare, fie el pro-european, sau pro-rus.

Eu cred că pe viitor nu vor mai încerca să se amestece protestele. Lecția de azi a demonstrat că din 5 proteste nu poți face nici măcar unul. Oricum, azi s-a terfelit total ideea să mai ieși la proteste, mai ales când știi că cineva ar putea fi gata să arunce cu ceva în tine.

Reiterez: Usatîi, Petkov și Țopii nu vor aduna niciodată oameni care gândesc independent. Ei sunt de genul comuniștilor sovietici, care guvernau cu proștii. Din nefericire pentru ei, a murit Mama Proștilor din Moldova. Gata!

Priviți galeria foto și convingeți-vă singuri că am avut drepte când am anunțat lista „invitaților”:

Ursachi, reprezentanta Țopilor. A candidat pe listele PLR și a tras partidul cu totul la fondul Mării Negre.

Ursachi, reprezentanta Țopilor. A candidat pe listele PLR și a tras partidul cu totul la fundul Mării Negre.

Sergiu Mocanu și pensionarii lui. Se vede că a redevenit scula lu Țopa, după ce aceștia i-au dat un șut în fund înainte de alegeri.

Sergiu Mocanu și pensionarii lui. Se vede că a redevenit scula lu Țopa, după ce aceștia i-au dat un șut în fund înainte de alegeri.

Campanie la JurnalTV. Fără folos!

Campanie la JurnalTV. Fără folos!

 

 

Oamenii lui Usatîi: Căldare, Petrenco și Chiselev. Au supravegheat atent, dar nu au putut face nimic. Prea puțini protestatari!

Oamenii lui Usatîi: Căldare, Petrenco și Chiselev. Au supravegheat atent, dar nu au putut face nimic. Prea puțini protestatari!

 

Mâna de protestatari.

Mâna de protestatari.

 

 

Comentarii