Țopa-Filat își consolidează „activele politice”! Le pregătește pentru vînzare?!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Azi trei formațiuni politice “teoretice” au ieșit cu o declarație comună despre “veșnicile pericole” – să nu le încurce cumva-cineva să ajungă la “tron”. Declarația a fost semnată de Maia Sandu, Andrei Năstase și Viorel Cibotaru, șefii formațiunilor care balansează la limita erorilor statistice mai în toate sondajele, cît de cît respectabile. Formațiuni care, pe lîngă dorința de a ajunge la guvernare, mai au și “rădăcini” comune.

“Rămășițele” liberal-democrate aparțin direct lui Filat. După ce fluxul de bani “mulși” din buget prin taxe de protecție și cei sustrași angro din Banca de Economii au secat, toți membrii mai activi s-au grăbit să părăsească aceasta cooperativă.

A fost nevoie de a scoate din umbra un “partizan” politic, care a activat pe ascuns apărînd PLDM-ul pe la posturile tv de buzunar, pentru a-l pune președinte. Întratît de jalnică a ajuns această formațiune.

A doua componentă e Maia Sandu. O “creație umflată de rețelele de socializare” din caseta lui Filat. Adusă din occident pentru a îmbunătăți situația în țară, a ruinat domeniul educației, și acum încearcă să pună, în fel și chip, bețe în roatele guvernării.

Maia Sandu a devenit celebră prin faptul că venind de la Banca Mondială s-a adresat Fondului Monetar Internațional, în calitate de politician, ca această instituție să nu semneze careva înțelegeri de finațare cu Moldova. Acum Moldova are un acord cu FMI, iar Maia și-a pierdut și ultimii admiratori.

Și a treia creatură este “copilul din umbră” a lui Filat cu criminalii fugari Țopa. “Păpușa” care, fiind un artist certificat, dansează cum I se spune, fără careva preferințe la muzică. Astfel, în aceeași săptămînă, el poate crea alianțe cu agentul Kremlinului, Renato Usatîi, și striga în PMAN despre necesitatea de integrare europeană.

Unirea, din start la nivel declarativ, demontrează lipsa șanselor a fiecăruia dintre ei de a crea o concurență candidaților din “liga politică superioară”. Chiar și uniți, e greu de presupus cum va funcționa acest “balaur”.

Cert este că proprietarul acestor “găști politice”, se pare, își consolidează partiduțele pentru a le vinde cuiva “la pachet”. Chiar dacă acestea nu vor aduce voturi, cel puțin, au demonstrat că pot striga tare și declara cu exactitate tot ce li se cere. Executor ideali, fără Demnitate și Adevăr, gata să meargă la orice PAS pentru a milosti stăpînul său!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Marcel Istrati

Marcel Istrati

Născut la Sîngereii Noi, Bălți. A absolvit liceul teoretic "Grigore Moisil" și Universitatea de Stat din Moldova. Colaborări cu media locale din cadrul Asociației Presei Independente, în special ziarul Spros i Predlojenie (Bălți), precum și site-uri ...

Ultimele articole