Toamna se numără acordurile

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Moldova pentru anul 2013 are două mari obiective: semnarea Acordului de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător și semnarea Acordului de Asociere cu UE ( cu liberalizarea vizelor inclusă).

În perioada 11-13 martie, are loc ultima (potențiala ultima) rundă de negocieri asupra Acordului de Liber Schimb, iar la 14-15 martie – ultima rundă de negocieri pentru semnarea Acordului de Asociere, unde urmează a să fie negociate  prevederile referitoare la circulația moldovenilor în UE.

Pe 5 martie  Guvernul a primit vot de neîncredere. Din acest motiv  aceste negocieri se preconizau să se amâne. Cu toate acestea, în cadrul reuniunii Grupului pentru Acțiunea Europeană a Republicii Moldova(GAERM), care a avut loc pe data de 11 martie la Bruxelles, oficialii europeni precizează că UE va asista Moldova în depăşirea crizei politice, cu menţiunea că soluţia se află în mâinile politicienilor de la Chişinău, care au de asigurat implementarea până la capăt a reformelor lansate pentru a nu periclita realizările înregistrate.

Continuare pe Bloguvern

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Comentarii