Tkaciuk omul Guvernului. Acțiunile de azi ale PCRM, întăresc Coaliția

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Am urmărit foarte atent acțiunea de azi a comuniștilor, și am ajuns la concluzia că astfel, PCRM nu face decît să întărească și mai tare Coaliția de guvernare, dar și arată oamenilor de ce ei nu mai trebuie sa revină la putere. Ori să folosești în scopuri politice copii, care să fie obligați să stea în genunchi pe betonul rece, este mai mult decît imoral.

Sunt sigur, că cei mai mulți dintre enoriașii prezenți azi pe pragul Palatului Republicii, nici idee nu au pentru ce protestează. Nu știu dacă cel puțin un preot din cei prezenți a citit proiectul de lege, de care ar fi nemulțumiți. Dar pentru ei nici nu contează defapt, deoarece, după părerea mea,cred că în sînul Mitropoliei Moldovei, se duce lupta pentru fotoliul de Mitropolit. Iar Episcopul Marchel, avînd susținerea Moscovei, este cel care rîvnește această funcție. De asta în ultimul timp, cot la cot cu comuniștii, organizează tot felul de proteste, pentru a obține simpatia oamenilor și a preoților, precum că iată el, este mare luptător pentru credință, iar actualul Mitropolit Vladimir, ar fi susținătorul actualei guvernări. Marchel se face a uita, că menirea lor, a preoților, este să se roage pentru conducerea statului și pentru popor.

Însă e simplu, atît comuniștii, cît și o parte din preoți, fac jocul Moscovei. Nu în zadar, mulți preoți, în special care fac parte din Asociaţia religioase creştin-ortodoxă „Maica Matroana” , sunt cu pașapoarte rusești. Iar împreună cu comuniștii, vor să destabilizeze situația social-politică din țară, pentru a renunța la Integrarea Europeană, în favoarea Uniunii Vamale.

Dar este regretabil, că acești preoți se asociază acum cu comuniștii, care au călcat în picioare acum cîteva decenii, tot ce înseamnă valori creștine. Au uitat oare acești preoți, cum comuniștii dădeau jos crucile de pe biserici, le călcau în picioare și puneau secerea și ciocanul în loc?

Degeaba însă încearcă PCRM-ul să se asocieze acum cu poporul. Doar anume poporul a votat pentru partidele democratice. Poporul a arătat comuniștilor încă în 2009, că este sătul de minciunile lor și vrea Integrarea Europeană. Iar acum cînd suntem atît aproape de Uniunea Europeană, pur și simplu nu se poate de dat înapoi. Doar ideea de a fi parte a culturii europene, de a fi alături de țările europene este încă de pe timpul lui Ștefan cel Mare și Sfînt!

Este clar pentru toți, că toate aceste acțiuni au un singur scop, cel de a împiedica Coaliția Pro-Europeană de a parafa la Vilnius, Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. Un alt scop urmărit de comuniști, este de a demonstra cetățenilor, că noua putere este slabă. Dar după cum am scris mai sus, eu sunt ferm convins că acțiunile de azi ale comuniștilor, vor întări Coaliția. Deja Președintele Parlamentului, Igor Corman, a spus că și răbdarea lor are limite, iar azi va avea loc o ședință referitor la acest subiect. Coaliția Pro-Europeană nu va permite comuniștilor să folosească metode necivilizate, anarhice și provocatoare. El a mai spus că guvernarea va asigura ordinea publică, iar legea este una pentru toţi şi trebuie respectată.

Eu sunt sigur că Acordul cu Uniunea Europeană o să fie parafat și la rîndul lui semnat. Iar comuniștilor țin să le mulțumesc, pentru că tot ceea ce fac, întărește Coaliția Pro-Europeană, și în același timp întețește ura cetățenilor de tot ceea ce înseamnă comunist. Înainte spre Europa, așa să ne ajute Dumnezeu.

Comentarii

Ion Harghel

Ion Harghel

Cetăţean al Republicii Moldova, interesat de viaţa social-politică, pledez pentru dreptate, sunt realist şi vreau ca într-o zi întreaga clasă politică să dea dovadă de maturitate politică şi altruism pentru a contribui la unificarea societăţii. Cre...

Ultimele articole