Tkaciuk a primit azi o palmă de la Vladimir Voronin!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Nu mai este nici un secret pentru nimeni că în PCRM sunt cel puțin două tabere, una condusă de bătrînul Vladimir Voronin, iar alta condusă de extremistul Mark Tkaciuk. Nu mai este nici un secret că în acest partid, toate deciziile sunt luate de tabăra extremistă, ori cum se mai spune, de talibanii lui Tkaciuk, din simplu motiv că după numeroasele plecări, aceștia au devenit majoritari.

Pînă azi, Vladimir Voronin a susținut totuși politica dusă de Tkaciuk, chiar dacă tot ce a încercat să organizeze „emineța cenușie” a comuniștilor, s-a soldat cu eșec. Din 2009, de cînd au pierdut puterea, comuniștii mereu au călcat pe greblă, iar micile victorii, s-au datorat doar din cauza disensiunilor din fosta alianță de guvernare.

Din cauza eșecurilor suferite, se pare că Voronin a rămas dezamăgit de capacitățile și politica lui Tkaciuk. Astfel se explică boicotarea ședinței extraordinare, ce a fost convocată azi chiar de fracțiunea PCRM.

Iar deputații comuniști,  nu au putut explica de ce nici liderul lor nu a venit la şedinţa parlamentului, pe care fracţiunea o considera extrem de importantă.

Tocmai cinci deputați comuniști, în frunte cu Vladimir Voronin au lipsit. Ceea ce înseamnă o palmă dată lui Tkaciuk. Este un an electoral, iar pînă acum, din cauza politicii extremiste a PCRM-lui, au plecat numeroși membri simpli, primari de sate și orașe, consilieri și chiar președinți de raioane. Iar Voronin este conștient că trebuie urgent să pună mîna pe cîrmă, pentru a opri scufundarea partidului. Părerea mea, este că șansele de reușită ale lui Voronin, sunt minime sau chiar nule. Totuși el o să să încerce, pentru a menține PCRM măcar la 10-15%.

Președintele Parlamentului, Igor Corman, a declarat că biroul permanent al Parlamentului se va întruni în ședință pînă pe data de 3 februarie, cînd începe sesiunea de primăvară-vară a Legislativului, pentru a decide data cînd va avea loc prima sesiune plenară. Pînă atunci la sigur comuniștii nu vor mai convoca nici o ședință extraordinară.

P.S.
În cazul în care Tkaciuk nu-i un mazohist politic. 😀

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Ion Harghel

Ion Harghel

Cetăţean al Republicii Moldova, interesat de viaţa social-politică, pledez pentru dreptate, sunt realist şi vreau ca într-o zi întreaga clasă politică să dea dovadă de maturitate politică şi altruism pentru a contribui la unificarea societăţii. Cre...

Ultimele articole