Tiu-tiu, PLDM…

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Unul din primele articole de pe acest blog, se referea nemijlocit la destrămarea (dispariţia) partidului lui Filat.

Din păcate, eram prea “optimist” pe-atunci vizavi de soarta acestui partid. Îi dădeam maxim un an-doi până la datul ortului popii, însă s-a dovedit a fi o nucă mai tare decât credeam. Şi cine-i oare această nucă – Filat? PLDM-ul? Ceilalţi membri ai partidului (ex. Leancă)?

Cert e că până acum, chiar dacă au plecat din partid un şir de membri “cu greutate”, PLDM-ul s-a ţinut, deşi cu o mică scădere în preferinţele alegătorilor.

Mulţi însă, îi dădeau această reuşită ultimului mohican, Leancă. Acum însă, când a plecat ş-acesta, mă întreb – ce şanse mai are PLDM pe arena politică din RM?

La sigur, alegerile locale din vară vor confirma viabilitatea partidului lui Filat pe respectiva arenă. Plus că, eşecul lui Filat va fi cu atât mai mare, dacă Leancă va reuşi să-şi înjghebeze în nou partid, care va merge, cel mai probabil, pe urmele (succesul) lui Dodon, luând marea majoritate de la fostul partid (mă refer la cele 25 de mandate ale socialiştilor faţă de 21 ale comuniştilor).

Totodată, mă-ntreb – cu cine va mai merge Filat în campaniile electorale? Cu Streleţ? Cu Lucinschi jr.? Cu Pistrinciuc?

Vai de capul lor… Cu asemenea scule de buzunar nici la piaţă n-ai succes.

Dar, mă rog, doar un astfel de succes îi doresc lui Filat!

Şi ca să fie clar – un atare succes îi doresc şi lui Leancă, inclusiv noului său proiect!

Căci vorba populară, uşor parafrazată – ce naşte din Filat, hoţ devine.

 

P.S. Prima parte a titlului este o perlă de-a marelui nostru român Ghimpu. Pentru detalii (explicaţii), scrieţi-i un mesaj pe pagina d-lui de facebook.

 Imagine: libertatea.ro

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Nicolae Gârbu

Nicolae Gârbu

Născut la ţară, prin părţile Călăraşi-ului. Părinţii intelectuali mi-au insuflat dragostea de carte încă din copilărie. Gimnaziul l-am spulberat, mai degrabă cu mii de legende şi poveşti, decât cu matematică şi fizică. În perioada 1998-2001, am făcut...

Ultimele articole