Tinerii Moldovei vă invită pe 27 martie la Marşul Unirii

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Pe data de 27 martie se împlinesc 98 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Prima provincie românească ce avea să se unească cu ţara, proces istoric ce a deschis calea regăsirii tuturor românilor sub aceeaşi umbrelă statală, deşi pentru o scurtă perioadă de timp.

Unirea Basarabiei cu România este cu atât mai importantă cu cât ţara era slăbită în acele momente, dar mai ales datorită faptului că, spre deosebire de Ardeal, perioada de informare a fost extrem de scurtă, dar oamenii extrem de deschişi la adevărul istoric.

Plecarea se va face pe data de 27 martie 2016, ora 13.00, din faţa Teatrului de Operă şi Balet. Fiecare persoană contează şi are obligaţia să participe dacă simte româneşti.

Urmează doi ani de grea informare a populaţiei dintre Prut şi Nistru şi al cărui principal scop este referendumul ce urmează a se organiza în anul de graţie 2018. Prin intermediul acestui drept constituţional românii moldoveni vor trebui să se decidă dacă vor să continue un proiect eşuat, sau să îşi obţină drepturile.

Comentarii

Marius Dorin Lulea

Marius Dorin Lulea

- Istoric şi specialist pe probleme de geopolitică regională, preşedinte al Centrului pentru Cultură, Istorie şi Educaţie - Sunt militant activ pentru consolidarea democraţiei din Republica Moldova, apărarea drepturilor omului şi a creşterii imp...

Ultimele articole