Timofti și-a dat seama că judecătorii alungă investitorii? Târziu!

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Noul președinte, Nicolae Timofti, nu știu din ce cauze, însă tocmai înainte de încetarea mandatului la CSM și-a dat seama că judecătorii din Moldova alungă investitorii străini și sunt corupți. Târziu domnule președinte!

Când a făcut președintele CSM această concluzie? Azi, ieri, luna trecută sau de când a ajuns președinte la CSM? De ce a tăcut până acum și nu a spus că judecătorii incompetenți și corupți sunt văzuți de investitori ca balauri cu cinșpe capete?

Moldovenii mereu constată lucruri stranii când pleacă de la locul de muncă, fie că este demis, fie că a plecat bună voi, sau constrâns de înconjurări. În ultima zi de lucru spun că colectivul e cel mai bun în care a lucrat până acum, deși nu-l vedea cu ochi buni pe colegul din dreapta, stânga, spate și din față; spun că directorul este cel mai deștept, deși la fiecare întâlnirea spunea că are o conducere dusă cu pluta și hapsână care știe a cheltui doar bani. Sau spun… spun multe moldovenii când se duc la un nou post.

A stat ani buni în fruntea CSM și aproape că nu atras la răspundere pe nici-un judecător. Poate a fost unul, doi care au scris cu stilou roșu în loc de albastru și invers. Pe cazuri de corupție nu am auzit să zboare cineva din judecătoriile moldave. Cu toate că aproape în fiecare zi la una din judecătorii este prejudiciat un contribuabil național sau un investitor străin.

În cazul procedurilor de insolvabilitate, unde sunt cei mai corupți judecători, care-și au sediul pe bd. Ștefan cel Mare 73, fiecare ”colonel” al unui grup de interese își pune în funcție un administrator agreat de el și de grupul din care face parte. Iar dacă nu reușește, falsifică acte, Încheieri, Hotărâri, examinează în lipsa Dosarelor și dispun în lipsa pârâților, pe care pretind că i-au citat însă aceștia rămân portret când la ușă vine portărelul (executorul) și spune că în 3 zile face un minus de câteva milioane din contul bancar, sau pune sechestru pe chiuveta din bucătărie și restul mașinilor din ogradă.

Iată domnule președinte, de ce nu ați supravegheat activitatea judecătorilor cât ați fost în funcție importantă care-i superioară pe ei? De ce ați depus o cerere de retragere a imunității unui judecător de la CAE apoi ați retras-o? Măcar ați făcut cercetări și ați văzut că tot acel judecător a adus și aduce până-n prezent prejudicii de milioane Statului și investitorilor străini?

E târziu să spuneți acum că investitorii sunt speriați. Ei au venit după destrămarea URSS și căderea comuniștilor din 2009, dar foamea de bani a judecătorilor și alte grupuri de interese a mânat turma pe alte pajiști, mai verzi și mai îngrijite!

Acum că a ajuns președinte, nu are decât, dar și atribuțiile-i sunt așa, să ofere medalii și Ordine de Onoare judecătorilor care au prejudiciat Statul și alte firme de la noi și din străinătate.

Țara aceasta nu mai are nevoie de acei judecători cu mâinile murdare. Țara aceasta are nevoie de judecători cinstiți, școliți în afară, care să fie învățați să nu fure și să nu ceară mită. Are nevoie de judecători care să ajute dezvoltarea țării, iar pentru greșelile lor să achite 200% asupra la ceea ce a prejudiciat. Atât timp cât ei nu au răspundere, atât timp va fi dezordine și corupție în judecătorii!

Așteptăm să vedem ce veți spune peste 4 ani, când tot acei judecători vor fi în funcție, continuând ce fac acum. Oare în 2016 veți constata că întreaga țară e în rahat până la gât din cauza cetățenilor rupți de taxe și impozite? Că așa trebuie să faceți: la plecare trebuie să constatați ceva anormal, și respectiv să identificați vinovații.

Nu a rămas mult, doar 4 ani!

Comentarii