Timofti între interesul țării și interesul lui Filat !

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Iată că investiția facută de Filat în Timofti, multiplele buchete de flori trimise soției Președintelui, garderoba pe care i-a procurat-o Președintelui la instalarea în funcție, începe să dea randament. Timofti este prizonierul lui Filat, pînă acum a arătat fără prea multe rezerve acest lucru, însa ceea ce s-a întîmplat vineri în Parlament, criticile liderilor europeni și riscul de a încălca din nou Constitutia îl pun pe Timofti în situația de a face o alegere complicată. Dacă promulgă legile votate de PLDM si PCRM vineri, devine un Presedinte care încalcă iar Constituția, un Președinte care nu respectă normele europene și democratice, un Președinte care acționeaza la comanda unui singur cetățean, a lui Vlad Filat și nu ăn interesul cetățenilor țarii.

După ce liderii UE i-au cerut să nu promulge deciziile controversate adoptate vineri în Parlament, Președintele a început să caute diferite tertipuri să amîne promulgarea acelor legi, dar în același timp să nu-l supere pe Filat. Problema e că răbdarea ex-premierului pentru a pune mîna pe anumite instituții ale statului are limite și foarte curînd Timofti se va trezi cu presiuni de nesuportat din partea lui Filat. Acesta nu parea zilele astea dispus să asculte argumente juridice, europene, democratice, el știe una și bună, că vrea să-si lichideze dosarele penale și să distrugă Curtea Constituțională, singura solutie pentru a se cocoța din nou în funcția de prim -ministru.

Așadar, Timofti va trebui să ducă o luptă dură cu sine insuși, să aleaga între interesul lui Filat si interesul cetățenilor țării, să aleagă între a fi un președinte de formă, s-au un președinte cu discernămînt și putere de decizie.

Ceva îi spune însă că Timofti va pleca impreună cu Filat în istorie, pe același drum și în aceeași direcție. Cu siguranță direcția nu este spre UE. Dar cu siguranta nici Voronin nu va fi cu ei, el îi va conduce doar pîna la prăpastie și îi va bate prietenește pe umăr.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Comentarii

Ion Harghel

Ion Harghel

Cetăţean al Republicii Moldova, interesat de viaţa social-politică, pledez pentru dreptate, sunt realist şi vreau ca într-o zi întreaga clasă politică să dea dovadă de maturitate politică şi altruism pentru a contribui la unificarea societăţii. Cre...

Ultimele articole