Balcanii legăturilor bolnăvicioase: simetrii, sinergii și cumetrii

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Vis-à-vis de soarta premierului sîrb suspectat cu probe infailibile de legături cu mafia drogurilor!

Poliția și serviciile secrete dețin înregistrări audio și video cu întâlnirile dintre reprezentantul celui mai mare cartel de droguri din Balcani și actualul prim-ministru al Serbiei de pe vremea cînd acesta deținea portofoliul de ministru al afacerilor interne. Conform publicaţiei belgrădene „Blic”, în perioada 2008-2009 premierul s-ar fi întîlnit în cîteva rînduri cu baronul drogurilor Rodoljub Radulovic, la rîndu-i fiind suspectat de legături vicioase cu ditamai clanul lui Darko Saric, căutat de autorităţile sîrbe pentru trafic de droguri.

Prim-ministrul sîrb susține că nu ştia în acel moment despre implicarea celor doi vizați în activităţi criminale, invocînd în apărarea sa înregistrările din „Cartea albă” (alcătuită de către Departamentul poliţiei criminalistice care ține evidența grupurilor infracţionale).

Mai mult, premierul Ivica Dacic susține că „lupta împotriva crimei organizate este o prioritate a guvernului” său, iar scandalul ar fi o campanie de discreditare venită din partea adversarilor politici.

P.S. Scenariul mi se pare rupt mai curînd din realitățile moldave gestionate de Alianța de guvernare europeană, doar că onoarea pătată a personajelor politice vizate nu le permite să își dea demisia. De onoare. Și fără onorariu.

Mai are poporul răbdare p/u o viitoare AIE-3 troglodită? Sau a obosit de:

– Moldova cumetrilor șmecheri,

– Moldova miniștrilor incopetenți & obosiți,

– Moldova europeană (doar) pe hîrtie.

E nevoie de soluții alternative! Urgente.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comentarii

Igor Ursenco

Igor Ursenco

Scriitor, observator social. Fără a urmări o periodiocitate metronomică, voi posta în acest spațiu articole ce țin de principalele teme (și nedumeriri) care mă interesează ca cetățean (deconstrucție politică & concordie socială). Au trecut tim...

Ultimele articole