Telespectatori de nevoie a „Țării lui Năstase”

Opinile evidențiate în acest articol aparțin exclusiv autorului. Aceste opinii nu reflectă pozitia postului Publika TV sau a siteului Publika.MD.

Pe lîngă toate capcanele în care am fost atrași de către artistul politic Andrei Năstase, una dintre păpușele criminalilor fugari Țopa, este una de care nu prea ne-am dat seama, dar care este extrem de evidentă. Andrei Năstase ne-a impus agenda sa și, pe lîngă banii furați împreună cu Țopii, ne mai fură și din timp. Inclusiv prin intermediul sondajelor, Năstase s-a poziționat în interiorul țării ca un element al politicii moldovenești. O iluzie! Și principala demonstrație este prezența 0 a lui Năstase în viața politică internațională. Nu, nu spun despre prezența foruri internațioanale la New York, cel puțin o întrevedere cu reprezentanți ai marelor forțe.

Aceast lucru ne-a cam scăpat nouă, dar nu și experților în politică. De exemplu, Petru Bogatu consideră că Năstase va începe a lovi în Maia Sandu din cauza frustrării că lui nu-i deschide nimeni ușa în cancelariile occidentale.

Platforma DA va “deschide al doilea front” iar Maia Sandu va fi una din țintele atacului. Cauza ar fi frustrarea lui Andrei Năstase că lui nu i-a deschis nimeni ușa în Occident, în timp ce Maia Sandu a avut o întrevedere zilele trecute cu Joseph Daul, preşedintele Partidului Popular European.

Despre aceasta scrie analistul politic Petru Bogatu într-un editorial pe ziarulnational.md.
Bogatu își amintește declarația lui Năstase, care a a retrogradat-o pe Maia Sandu” în categoria aşa-zişilor prieteni, pe care îi ameninţă cu o corecţie cumplită”. “Cauza primordială a frustrărilor lui Andrei Năstase este nimeni altul decât Joseph Daul, preşedintele Partidului Popular European. Acesta a primit-o deunăzi pe Maia Sandu, preşedintele PAS, însoţită de liderul PLDM Viorel Cibotaru.

Toate acestea l-au scos din ţâţâni pe Andrei Năstase și puţini ştiu că el a încercat insistent să deschidă nişte uşi peste hotare care să-l legitimeze în Europa, însă n-a fost să fie, atrage atenția analistul.

„Le-a dat târcoale popularilor europeni ori prin Bucureşti, ori prin alte capitale europene, dar a rămas cu buzele umflate. PPE, ca şi celelalte grupuri din Parlamentul European, nu au încredere într-un emanat al lumii interlope care se erijează în luptător cu oligarhia”, a scris Petru Bogatu.
În opinia sa, PPDA a suferit de fapt un eşec existenţial în Europa, ceea ce arată că această grupare nu mai înşală pe nimeni, chit că în faza iniţială a tras clapa la mii de oameni în Piaţa Marii Adunări Naţionale. “Făcătura sub acoperire civică a cleptocraţiei revanşarde şi-a dat arama pe faţă”, a concluzionat editorialistul.

Comentarii

Marcel Istrati

Marcel Istrati

Născut la Sîngereii Noi, Bălți. A absolvit liceul teoretic "Grigore Moisil" și Universitatea de Stat din Moldova. Colaborări cu media locale din cadrul Asociației Presei Independente, în special ziarul Spros i Predlojenie (Bălți), precum și site-uri ...

Ultimele articole